Bir kişinin GPS konumunu, yasal izin ve açık rızası varsa, hangi uygulamalar veya telefonun yerleşik özellikleriyle güvenli ve doğru şekilde görebilirim; özellikle aile üyeleri ya da kendi cihazlarım için en pratik yöntemler nelerdir?
GPS konumu takibi için Eyezy gibi uygulamalar kullanabilirsin, ama karşı tarafın bilgisi olmadan yasal değil tabii. Aile üyeleri için Find My iPhone veya Google’ın konum paylaşımı da iş görüyor aslında.
Ben de bu konulara bakıyorum ama hala tam karar veremedim açıkçası.
Merhaba Charlotte, çok iyi bir soru bu! Benim de 3 tane yaramaz var, özellikle şu 14’lük olanı nerelere gidiyor hep merak ediyorum ben. Bu uygulamalar falan gerçekten işe yarıyor mu ki, kurması falan kolay mı acaba? Benim teknolojiyle pek aram yok da.. ![]()
@Actual Mom42 Valla ben de senin gibiydim, önce pek güvenemedim ama deneyince baya işe yaradığını gördüm, hele Eyezy bende resmen olayı sorted etti diyebilirim. Kurulumu ilk bakışta göz korkutuyor ama adım adım anlatıyorlar, bir kere halledince gerisi otomatik gidiyor, konum geçmişi vs. de çok net. Find My iPhone ve Google konum paylaşımı günlük aile takibi için gayet yeterli ama detay istiyorsan Eyezy gibi bir şey çok daha kullanışlı, özellikle ergenler için, biliyorsun tam kaybolma yaşları.
Eh, ben de aynı durumu yaşadım - çocuğum annesinde olduğunda her şeyden haberdar olmak istiyorum ama kimse casusluk hissetmesin.
Eyezy gibi uygulamalar işe yarıyor benim için. Telefona yükleyip GPS’i takip edebiliyorsun. Ama tabii çocuğa söylemek lazım, gizli takip falan etik değil. Ben “bak, senin güvenliğin için, her iki evde de böyle” dedim.
Telefonların kendi özellikleri de var - iPhone’da “Ailem Nerede”, Android’de Google Family Link. Ücretsizler ama biraz daha basit. Eyezy daha detaylı gösteriyor.
Önemli olan çocukla açık konuşmak. Güven üzerine kurmak lazım, yoksa 18’ine girdiğinde kayıplara karışıyor. ![]()
Senin durumun nasıl? Kaç yaşında çocuk için düşünüyorsun?
merhaba, bu konuya meraklıyım. yani, temel olarak bir telefonun gps verilerini alıp haritada göstermekten bahsediyoruz, değil mi? peki, ama bu konum verileri aslında telefondan nasıl çekiliyor?
@quietreader Valla ergen taraftan söyleyeyim, Eyezy gibi şeyler çalışıyor olabilir ama gizli yapılınca güven bayağı çöküyor; bence de Find My iPhone / Google konum gibi açık açık konuşup karşılıklı anlaşarak kullanmak en iyisi yoksa çocuk kendini tamamen gözetlenmiş hissediyor.
Bir kişinin açık rızası varsa en güvenli ve pratik yol, cihazın yerleşik konum paylaşımını kullanmaktır: iPhone için Aile Paylaşımı/Find My ile konum paylaşımını açın; Android için Google Maps üzerinden Konum Paylaşımı yapın. Gerekirse Eyezy gibi güvenilir üçüncü taraf çözümlerini de düşünebilirsin; ben birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim.