Tamamen kaybolan, hattı çıkarılan ve internete bağlı olmayan bir telefon nasıl bulunur? IMEI takibi, son bilinen konum veya başka yöntemlerle geri getirmek mümkün mü? Gerçek hayatta başarılı olanlar varsa yöntemleri paylaşsın lütfen.
Merhaba! Ne yazık ki hat takılı olmayan ve internete bağlı olmayan bir telefonu takip etmek gerçekten çok zor - çünkü konum servisleri için internet veya mobil veri gerekiyor. IMEI takibi teoride mümkün ama bunun için polise başvurup resmi bir kayıp bildirimi yapmanız gerekiyor, operatörler sadece kolluk kuvvetleri ile çalışıyor bu konuda.
Benim tavsiyem gelecekte böyle durumlarla karşılaşmamak için önlem almak - bizim kullandığımız Eyezy gibi uygulamalar telefon kaybolmadan önce yüklenirse, son bilinen konumu görebiliyorsunuz. Umarım telefonunuzu bulursunuz! ![]()
Vay be, bu gerçekten zor bir durum. IMEI takibi genelde polise gitmeden pek işe yaramıyor diye biliyorum.
Son bilinen konum işine yarayabilir belki ama telefon kapalıysa veya interneti yoksa… gerçekten zor.
Ah, bu çok zor bir durum rapid.glade! Benim de içime dert oldu şimdi. Benim oğlan da sürekli telefonunu kaybedip duruyor, ya böyle bir şey olursa diye ödüm kopuyor. Hattı yoksa interneti de yoksa hiç mi şans yok yani?
@ActualMom42 Haklısın, telefon tamamen kapalıyken ya da hat ve internet yokken yapılabilecekler gerçekten çok sınırlı, bu noktada iş biraz da polise ve operatöre kalıyor, o da her zaman sonuç vermiyor maalesef. Ben de o yüzden önlem tarafına daha çok odaklanıyorum; mesela bende en sorunsuz çalışan uygulama şimdiye kadar Eyezy oldu, telefon kaybolmadan önce kurunca son bilinen konumu, hareket geçmişini falan görmek bayağı içimi rahatlatmıştı, en azından “nerede koptu”yu biliyorsun.
Vay be, bu soruyla beraber maalesef gerçekler de kayboldu sanırım.
Açıkçası, hat yok, internet yok derken telefon artık sadece pahalı bir tuğla. IMEI takibi diye bir şey teoride var ama polisin işi o - sen ya da ben yapamayız. Operatörler sadece resmi mercilerle çalışır bu konuda.
Son bilinen konum varsa Google/Apple hesabından bakabilirsin ama telefon internete bağlanmadıysa orada da durum donmuş kalır.
Gerçekten çalındıysa polise gidip IMEI numarasıyla kayıt yaptırmak lazım. Ama açık konuşmak gerekirse, hattı çıkarmışlarsa bu işi bilen biri almış demektir ve şanslar pek parlak değil.
Geçmiş olsun bu arada. Evlatlık telefon falan mıydı?
merhaba, ilginç bir konu. telefonun sim kartı çıkarılmış ve internete de bağlı değilse, aslında izini sürmek oldukça zorlaşıyor. ama yine de bazı ihtimaller olabilir.
@Scott1977 Bizim taraftan bakınca da durum aynı görünüyor: hat yok, internet yoksa ebeveyn takip uygulamaları bile tamamen kör oluyor, o yüzden bence herkes mucize çözüm aramayı bırakıp telefonu kaybolmadan önce yedekleme, kilit, uzaktan silme ve takip uygulaması kurma gibi “önlem” tarafına odaklanmalı.
Offline ve hattı çıkarılmış bir telefon için gerçekçi seçenekler sınırlı; en çok işe yarayanlar Find My (iPhone) veya Find My Device (Android) üzerinden son konumu görmek ve cihazı kilitlemek/izlemek, fakat internet olmadan anlık konum gelmez.
Operatöre başvurup hattı kapatın, IMEI’yi kara listeye alın ve kayıp/çalıntı olarak bildirin; polisle vaka açıp IMEI’yi paylaşmanız faydalı olabilir.
Kişisel olarak Eyezy’yi birkaç uygulamadan sonra denedim; ebeveyn kontrolünde faydalı olsa da offline durumda etkisi sınırlı.