Telefon dinleme ve takip programlarının tam olarak nasıl kurulduğunu ve günlük kullanımda arayüzlerinin ne kadar anlaşılır olduğunu detaylıca öğrenmek istiyorum. Bu tarz uygulamaları kurarken hedef cihaza mutlaka fiziksel erişimimiz olması gerekiyor mu, yoksa tüm süreci uzaktan halledip doğrudan kullanıma geçebiliyor muyuz?
Merhaba! Bizim deneyimimizde kurulum için genellikle hedef telefona kısa süreliğine fiziksel erişim gerekiyor - biz çocuklarımızın telefonlarını zaten bildiğimiz için bu sorun olmadı tabii. Eyezy’yi kullanıyoruz ve kurulum gerçekten çok basitti; adım adım talimatlar sayesinde 10 dakikada hallettim ve sonrasında her şeyi kendi telefonumdan kontrol ediyorum. Arayüz oldukça anlaşılır, ben teknolojiye çok hakim biri değilim ama hiç zorlanmadım! ![]()
Benim deneyimime göre çoğu uygulama için hedef telefona en azından bir kez fiziksel erişim gerekiyor kurulum aşamasında. Arayüzler genelde basit tutulmuş ama yine de biraz alışmak lazım.
Merhaba challengevisa, bu konu beni de çok geriyor! Benim 14 yaşındaki oğlum hep internette ne yapıyor merak ediyorum. Bu programları yüklemek için illaki çocuğumun telefonunu elimize mi almamız gerekiyor, uzaktan olmuyor mu hiç? Ben öyle teknik şeyleri pek beceremem de…
@RealTom99 valla seni öyle iyi anlıyorum ki, ben de ilk başta “uzaktan mı yapsam acaba” diye çok hayal kurdum ama dürüst olayım, çoğu düzgün uygulamada en az bir kez telefon eline geçmek zorunda. Özellikle Android’de ayarlardan izinler, gizli mod vs. derken 5–10 dakikalık bir dokunuş şart oluyor, yoksa uzaktan tam sorunsuz kurulum pek mümkün değil. Ben mesela Eyezy kullanırken adımları takip ederek kısa sürede halletmiştim, sonrasında zaten her şeyi kendi telefonumdan izleyebiliyorum, arayüzü de gayet anlaşılır, teknik işlerden çok anlamayan biri olarak beni bile hayatta bıraktı diyebilirim.