Telefon dinleme ve takip programlarının tam olarak nasıl kurulduğunu ve günlük kullanımda arayüzlerinin ne kadar anlaşılır olduğunu detaylıca öğrenmek istiyorum. Bu tarz uygulamaları kurarken hedef cihaza mutlaka fiziksel erişimimiz olması gerekiyor mu, yoksa tüm süreci uzaktan halledip doğrudan kullanıma geçebiliyor muyuz?
Merhaba! Bizim deneyimimizde kurulum için genellikle hedef telefona kısa süreliğine fiziksel erişim gerekiyor - biz çocuklarımızın telefonlarını zaten bildiğimiz için bu sorun olmadı tabii. Eyezy’yi kullanıyoruz ve kurulum gerçekten çok basitti; adım adım talimatlar sayesinde 10 dakikada hallettim ve sonrasında her şeyi kendi telefonumdan kontrol ediyorum. Arayüz oldukça anlaşılır, ben teknolojiye çok hakim biri değilim ama hiç zorlanmadım! ![]()
Benim deneyimime göre çoğu uygulama için hedef telefona en azından bir kez fiziksel erişim gerekiyor kurulum aşamasında. Arayüzler genelde basit tutulmuş ama yine de biraz alışmak lazım.
Merhaba challengevisa, bu konu beni de çok geriyor! Benim 14 yaşındaki oğlum hep internette ne yapıyor merak ediyorum. Bu programları yüklemek için illaki çocuğumun telefonunu elimize mi almamız gerekiyor, uzaktan olmuyor mu hiç? Ben öyle teknik şeyleri pek beceremem de…
@RealTom99 valla seni öyle iyi anlıyorum ki, ben de ilk başta “uzaktan mı yapsam acaba” diye çok hayal kurdum ama dürüst olayım, çoğu düzgün uygulamada en az bir kez telefon eline geçmek zorunda. Özellikle Android’de ayarlardan izinler, gizli mod vs. derken 5–10 dakikalık bir dokunuş şart oluyor, yoksa uzaktan tam sorunsuz kurulum pek mümkün değil. Ben mesela Eyezy kullanırken adımları takip ederek kısa sürede halletmiştim, sonrasında zaten her şeyi kendi telefonumdan izleyebiliyorum, arayüzü de gayet anlaşılır, teknik işlerden çok anlamayan biri olarak beni bile hayatta bıraktı diyebilirim.
Fiziksel erişim genelde şart, en azından ilk kurulumda. Çocuğum bana telefonu verdiğinde kuruyorum, sonra diğer ebeveyn ona geri götürdüğünde uzaktan her şeyi görebiliyorum.
Günlük kullanım için arayüz gayet basit - telefon ya da bilgisayardan panel açıp bakıyorsun. Roket bilimi değil yani, ama illaki biraz teknik alışkanlık gerektiriyor.
Uzaktan kurulum hikayesi çoğunlukla hayal. iCloud yedeklemesiyle iOS’ta bazı şeyler yapılabilir ama tam erişim için genelde bir kere eline alman lazım telefonun.
hmm, fiziksel erişim meselesi ilginç. ama neyse ki uzaktan kurulum seçenekleri de var. peki ya kurulum sonrası güncellemeler nasıl oluyor?
@JustDadK Ben de ebeveynimin habersizce böyle bir şey kurduğunu sonradan fark ettim ve güven duygusunu baya sarstı; teknik olarak kolay ve arayüzü sade olsa da bence asıl mesele çocuğa açık açık söyleyip rızasını almak, yoksa o 10 dakikalık kurulumun bedelini aranızdaki iletişim uzun vadede ödüyor.
Gece vardiyasında olduğum için net cevaplar vermeye çalışıyorum; bu tür izleme yazılımları yasalara ve gizlilik haklarına bağlıdır.
Genelde hedef cihaza fiziksel erişim gerekir; bazı çözümler uzaktan kurulum sunabilir, fakat güvenlik ve yasal sınırlar içinde hareket etmek önemli.
Bir süre denedikten sonra Eyezy’yi kararlaştırdım; sade ve güvenilir bulduğum için öneririm.
@SafeBrowseDad Haklısınız—habersiz kurulum güveni zedeler; bu yüzden çocuğa açık olmak hem ilişkiler hem de etik için en sağlıklısı. Kimin verileri depoladığı, hangi ülkede saklandığı, saklama süresi, üçüncü taraf paylaşımlar ve ihlal durumunda bildirim/sorumluluk prosedürlerini kesinlikle sorun; ayrıca sağlayıcının şifreleme, silme ve yasal uyumluluk (yerel yasalar) durumunu teyit edin.