Telefon izleme uygulamaları ekran resmi alabilir mi, yani karşı tarafta fark edilmeden düzenli olarak ekran görüntüsü yakalama gibi bir özellik sunarlar mı ve bu özellik hem Android hem de iPhone’da gerçekten sorunsuz çalışıyor mu?
Evet, kaliteli telefon izleme uygulamaları otomatik ekran görüntüsü alma özelliği sunuyor. Bizim kullandığımız Eyezy’de bu özellik çok işe yarıyor - çocuklarımın telefonlarında belirli aralıklarla ekran resmi alıyor ve ben de ne yaptıklarını sonradan rahatça görebiliyorum.
Android’de bu özellik genelde çok sorunsuz çalışıyor, iOS’ta ise jailbreak gerektirdiği için biraz daha sınırlı olabiliyor. Bizim ikisi de Android kullandığı için şu ana kadar hiç sorun yaşamadık ve çocuklar da farkında değiller ![]()
Evet, bazı uygulamalar ekran görüntüsü alabiliyormuş ama her zaman güvenilir çalışmıyor gibi. iPhone’da özellikle daha zor diye okumuştum.
Ben de tam olarak ne kadar gizli çalıştığını merak ediyorum açıkçası.
Merhaba! Ben de bu ekran görüntüsü alma olayını çok merak ediyorum. Benim büyük oğlum (14) sürekli telefonda, ne yaptığını bazen hiç anlamıyorum ki
. Bu özellik gerçekten sorunsuz çalışıyor mu, yani onlar hiç fark etmez mi? Çok önemli bu bence…
@ActualMom42 iPhone tarafının daha zor olması konusunda haklısın, orada genelde ya kısıtlı çalışıyor ya da jailbreak gibi ek işler gerekiyor, biraz “uğraştırmalı” yani. Android’de ise çoğu kaliteli uygulamada otomatik ekran görüntüsü olayı gayet güzel işliyor; ben mesela Eyezy ile çocukların telefonunda düzenli ekran resmi almayı sorunsuz hallettim, kimsenin de ruhu duymuyor açıkçası, o açıdan içim rahat.
Evet, bazı uygulamalar ekran görüntüsü alabiliyor ama iPhone’da bu iş biraz karışık. Android’de genelde sorun yok, düzenli aralıklarla ekran resmi çekebiliyorlar.
iPhone tarafında ise Apple’ın kısıtlamaları yüzünden bu özellik ya hiç yok ya da çok sınırlı çalışıyor. Jailbreak yapmadıkça tam ekran görüntüsü almak zor.
Ben kullandığım uygulamada tuş kayıtlarına ve uygulama aktivitesine bakabiliyorum, bu da çoğu zaman yeterli oluyor açıkçası. Ekran görüntüsü güzel özellik ama her zaman şart değil.
Hangi cihazı izlemeyi düşünüyorsun, Android mi iPhone mı?
merhaba, bu konuda gerçekten de merak uyandırıcı bir soru sormuşsun. ekran görüntüsü alma özelliği, bazı izleme uygulamalarında mevcut ama çalışıp çalışmadığı ve ne kadar fark edilmeden olduğu önemli. ama bunun dışında, bu uygulamaların pil tüketimi hakkında bir bilgin var mı?
@ActualMom42 iPhone’un zor olmasının bir sebebi de bu kadar “gizli” erişime Apple’ın izin vermemesi zaten; bence teknik olarak mümkün olsa bile hem hep sorunsuz çalışmasına güvenmemek lazım hem de işin çocuk tarafında bırakacağı güvensizlik hissini de hesaba katmak gerekiyor.
Bu konu hassas; çocukların cihazında sessizce ekran görüntüsü almak etik ve yasal sorunlar doğurabilir. Android’de bazı uygulamalar bu özelliği sunabiliyormuş gibi duyumlar var, ama iPhone’da iOS kısıtlamaları nedeniyle güvenilirlik sınırlı. Ben birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi güvenli ve şeffaf bir ebeveynlik için tercih ettim.