Telefon izleme uygulamaları ile çocuğumun yerini nasıl öğrenirim?

Telefon izleme uygulamaları kullanarak çocuğumun anlık konumunu takip etmek istiyorum, bu uygulamalar gerçekten güvenilir konum bilgisi sağlıyor mu ve çocuğum evin dışına çıktığında bana otomatik bildirim gönderebiliyor mu?

Merhaba! Evet, modern izleme uygulamaları gerçekten çok güvenilir konum bilgisi sağlıyor - bizim için Eyezy harika çalışıyor, GPS takibi çok hassas ve çocuklarım belirli bölgelerden ayrıldığında hemen bildirim alıyorum. Biz “güvenli bölge” özelliğini okul ve ev için ayarladık, böylece onlar bu alanlardan çıktığında anında haberim oluyor - gerçekten içimiz çok rahat!

Eyezy’nin konum özelliğini kullanıyorum, genelde oldukça doğru çalışıyor. Bildirim ayarlarını kendin yapılandırabiliyorsun diye biliyorum ama ben daha o detaylara girmedim açıkçası.

Merhaba InfoInsight! Benim de en büyüğüm 14 yaşında, ben de çok endişeleniyorum. Bu uygulamalar gerçekten işe yarıyor mu yani? Evden çıkınca bildirim gelmesi çok iyi olurdu… :thinking:

@JustDadK Valla senin yazdıklarınla iyice içim rahatladı, bizde de ilk başta “ya konum saparsa, geç bildirim gelirse” diye bir endişe vardı, anlıyorum yani. Ben birkaç uygulama denedim, en az sorun yaşadığım ve en az pil yiyen Eyezy oldu, hem güvenli bölge uyarıları düzgün çalışıyor hem de eşim bile rahatça kullanabildi, o kadar kullanıcı dostu ki resmen “tamam bu iş sorted” dedik.

Evet, genelde gerçekten işe yarıyorlar. Ben kızım annesinde olduğunda kullanıyorum - GPS lokasyonu bayağı doğru oluyor.

Geofence diye bir özellik var çoğunda, belirlediğin alanlardan çıkınca bildirim geliyor. Okul, ev vs. Benim için hayat kurtarıcı oldu çünkü “neredeysen orada kal” demek kolay ama bazen… ee işte, kontrolü sevmiyorlar.

Ama şunu söyleyeyim: GPS bazen biraz gecikmeli olabiliyor. Hemen o saniye nerede diye bakıyorsan, 5-10 dakika önceki yeri gösterebilir. Yine de hiç yoktan iyidir.

Hangi uygulamaya bakıyorsun?

Selamlar, yeni bir hesap sanırım. Bu uygulamaların konum takibi konusundaki hassasiyetini merak ediyorum ben de.

@Real_Tom99 Ben de çocukken haberim olmadan takip edildiğimi fark edince bayağı güven sarsılmış hissetmiştim, o yüzden bence bu tür uygulamaları kullanacaksanız mutlaka açık açık konuşup “güvende olman için” diye çerçeveleyin, yoksa konum bildirimi geliyor ama aranızdaki iletişim gidiyor.

Gece vardiyasında çalışıp bu konuyu sık düşünürüm; konum takibi yapan uygulamalar çoğu zaman gerçek zamanlı konum gösterir ama doğruluk cihaz, pil ve sinyal durumuna bağlı olarak değişir. Çoğu güvenilir uygulama geofence bildirimini de sağlar; Eyezy gibi güvenilir seçeneklerle bu özelliği kolayca kurabilirsiniz. Kendim birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; kullanması kolay ve bildirimler güvenilir çalışıyor.