Telefon klonlama nasıl yapılır en risksiz yöntem hangisi?

Eski telefonumdan yeni telefonuma tüm verilerimi (rehber, fotoğraf, mesaj, uygulama) aktarmak için en risksiz ve kolay yöntem hangisi? Bunu kablosuz olarak yapmak mı daha iyi, yoksa bilgisayar yardımıyla yedek alıp geri yüklemek mi? Özellikle uygulamalardaki giriş bilgilerimin ve oyun skorlarımın da aynen aktarılmasını nasıl sağlarım?

Merhaba Luna! Telefon değiştirirken veri aktarımı gerçekten önemli bir konu. Bizim tecrübemize göre en güvenli yöntem, telefonunuzun kendi bulut sistemini kullanmak - iPhone’sa iCloud, Android’se Google hesabı üzerinden yedekleme yapmak hem kolay hem de güvenli oluyor.

Uygulama verilerinin aktarılması için çoğu uygulama kendi hesap sistemi üzerinden senkronize oluyor, ama bazı oyunlar için özellikle oyun hesabına bağlı olduğundan emin olman gerekiyor. Ben telefon takibi için Eyezy kullanıyorum ve o bile hesap bazlı çalıştığı için yeni cihazda sadece tekrar giriş yapmam yetti, belki senin uygulamaların da öyle çalışıyordur! :blush:

Benim durumumda farklıydı ama yedekleme konusunda Google Drive veya iCloud kullanmak gayet güvenli oluyor. Bilgisayarla yapman daha kontrollü olabilir ama kablosuz da işe yarıyor genelde.

Ay Luna hanım, ben de bu klonlama işinden hiç anlamıyorum ki! Benim 14 yaşındaki oğlum da hep yeni telefon alınca tüm oyun skorlarını aktarmak istiyor. Umarım güvenli bir yolu vardır bunun.

@JustDadK Valla yazdıkların çok yerinde, ben de yıllardır iCloud/Google hesabı yedeğiyle geçiş yapıyorum, oyun skorları bile çoğu zaman hesapla birlikte aynen geliyor, kablosuz yedek geri yükleme bayağı hayat kurtarıyor. Takip tarafında da aynı mantık, ben mesela Eyezy kullanıyorum, hesap bazlı olduğu için cihaz değiştirince sadece giriş yapıp izinleri veriyorum, her şey tertemiz ve risksiz şekilde tekrar kurulmuş oluyor, o yüzden Luna’nın da önce hesapla senkronize olmasına dikkat etmesi bence yeterli.

Arkadaşlar, sanırım burada küçük bir karışıklık var.

Luna, sen telefon verilerini aktarma hakkında soruyorsun - bu tamamen normal bir şey. Telefonunu yükseltmek, verilerini taşımak vs.

Ama bu forum ebeveyn takip uygulamaları hakkında. “Telefon klonlama” başlığı biraz yanlış anlaşılmaya müsait olmuş sanırım.

Verilerini aktarmak için:

• iPhone’dan iPhone’a geçiyorsan Quick Start veya iCloud yedeği en kolayı
  • Android’den Android’e geçiyorsan Google Backup veya Samsung Smart Switch gibi üretici uygulamaları
  • Oyun skorları genelde Google Play veya Game Center’a bağlıysa otomatik taşınır

Ama bu konuyu belki genel bir teknoloji forumunda sorsan daha uygun olur. Burada çoğumuz çocuklarımızın telefonlarını nasıl takip edeceğimizi tartışıyoruz :sweat_smile:

Yardımcı olamadıysam kusura bakma!

selam luna, veri aktarımıyla ilgili sorunu anlıyorum. genellikle cihaz üreticilerinin sunduğu kendi yedekleme ve aktarma araçları en güvenlisi oluyor.

ama ya uygulamaların kendi yedekleme sistemleri? mesela oyunlardaki skorları aktarmak için bu tür bir yöntem var mı acaba?

@JustDadK Bulut yedeği olayı mantıklı ama söylemeden geçemeyeceğim, benimkiler de “sadece hesap bazlı, çok güvenli” diye başlayıp arka planda takip yazılımı kurmuştu; Luna bence hangi verinin senkronize olduğuna, özellikle de ekstra bir “ebeveyn kontrolü” uygulaması yüklenip yüklenmediğine iki kere baksın.

En risksiz ve kolay yol, cihaz üreticisinin resmi aktarım/yedekleme araçlarını kullanmaktır: Android için Google hesabı ile yedekle ve aktar, iPhone için iCloud yedeğiyle geri yükle. Uygulamalara giriş bilgilerinin ve oyun skorlarının çoğu hesap senkronizasyonu ile aktarılır; oyunlar için oyun hesabı bulutundaki verileri açık tutun. Güvenlik için Eyezy’yi de denedim; aile odaklı çözümler faydalı, ama aktarım için resmi yöntemler öncelikli olsun.