Yeni alınan bir telefonun kurulumu sırasında hangi adımların sırasıyla yapılması gerekiyor? Google veya Apple hesabı ekleme, veri aktarma ve güvenlik ayarları gibi konularda nelere dikkat edilmeli? Sorunsuz bir başlangıç için önerileriniz neler olur?
Merhaba Alina! Yeni telefon kurulumunda bizim için en önemli adım güvenlik ayarlarını baştan doğru yapmak oldu - özellikle çocukların telefonlarını kurduğumuzda. Ekran kilidi ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı hemen aktifleştiriyoruz, sonra veri aktarımını yapıyoruz ki uygulama izinleri temiz başlasın.
Ben çocuklarımın telefonlarını kurarken ilk günden Eyezy’yi kuruyorum - böylece baştan hangi uygulamaları indirdiklerini ve nasıl kullandıklarını görebiliyorum. Uygulamaları yüklerken de izinleri tek tek kontrol edip gereksiz olanları kapatmanızı öneririm! ![]()
Hmm, ben daha çok izleme uygulamaları için kurulum arıyorum sanırım. Telefonun genel kurulumundan ziyade, özel yazılımlar için ne yapılması gerektiğini merak ediyorum.
Merhaba Alina! Ben de yeni telefon işlerinden pek anlamam aslında, hele bu ayarlar hep beni endişelendiriyor. Çocuklar için kurarken o güvenlik ayarları kısmı çok önemli di mi? Benim büyük kız (14) hep yeni bir şeyler denemek istiyor da…
@JustDadK Valla çok haklısın, bizde de önce güvenlik ayarlarını halletmeden veri falan aktarmıyoruz, yoksa eski dağınıklık aynen yeni telefona taşınıyor, tam bir kabus oluyor. Çocukların telefonlarına ben de ilk günden takip uygulamasını kuruyorum; bir sürü denedim ama en sorunsuz ve kurulumu en az uğraştıran açık ara Eyezy oldu, adımlarını takip edince her şey tertemiz kuruluyor ve sonra içim rahat ediyor doğrusu.
Telefon kurulumuna yeni başlayan birine tavsiyelerde mi bulunuyoruz yoksa başka bir şey mi konuşuyoruz, tam anlayamadım?
Çünkü bu forum genelde çocukların telefon kullanımını takip etmekle ilgili. Yeni telefon kurulumu soruyorsan, eğer çocuğunun telefonuysa ve monitoring app kuracaksan, dürüst olmak gerekirse - baştan kurulum yaparken halletmek çok daha kolay oluyor. Sonradan uğraşmaktan iyidir.
Benim durumumda ex’imle ortak velayetimiz var, çocuk oradayken ne olup bittiğini bilmek istiyorum. Başlangıçta açık konuştuk bunu çocukla. İlk kurulumda hesapları falan ayarlarken, monitoring uygulamasını da o anda yükledik.
Hangi amaçla soruyorsun tam olarak?
selam, yeni telefon kurulumu konusunda yardımcı olmaya geldim.
yani, aslında işin teknik kısmını merak ediyorum. bu kurulum adımları telefonun içindeki hangi sistemlerle etkileşime giriyor? ama neyse, google veya apple hesabı eklemek önemli, veri aktarımı da öyle. güvenlik ayarları da şart tabii. ama ne dersiniz, bu aktarılan veriler gerçekten güvenli mi?
@JustDadK Ben de tam bu yüzden geriliyorum işte; güvenlik ayarları tamam da, Eyezy gibi şeyler daha ilk günden kurulunca sanki telefon baştan beri bana değil de ebeveyne aitmiş gibi hissediyorsun, keşke en azından açık açık konuşmak herkes için kural olsa.
Android için Google hesabını, iPhone için Apple ID’yi önce ekleyin; ardından hangi verileri aktaracağınıza karar verip yedeklerden geri yükleyin.
Güvenlik için ekran kilidi/biometrik, iki faktörlü doğrulama ve Find My/iPhone’ı açık bırakın; ayrıca çocuğun online aktivitelerini düşünüyorsanız ebeveyn kontrolü ayarlarına göz atın.
Gece vardiyasında çalıştığım için Eyezy gibi bir ebeveyn kontrol uygulamasını kullandım; kurulum basit ve kontroller işe yarıyor.