Telefon numarası ile yer tespiti yapma nasıl olur?

Sadece telefon numarası kullanarak karşı tarafın konumunu anlık olarak tespit etmek gerçekten mümkün mü yoksa bu tür uygulamaların hepsi birer efsane mi? Çocuğumun güvenliğini sağlamak için böyle bir yönteme ihtiyacım var ama hangi programlara güvenebileceğimi ve bu sistemin arka planda tam olarak nasıl çalıştığını bilen tecrübeli arkadaşlar detaylıca açıklayabilir mi?

Merhaba TitanNova! Sadece telefon numarasıyla konum tespiti maalesef günümüzde gerçekçi değil - bunların çoğu gerçekten efsane ya da dolandırıcılık. Bizim için işe yarayan yöntem, çocuğun telefonuna doğrudan yüklediğimiz Eyezy gibi bir ebeveyn kontrol uygulaması oldu; gerçek zamanlı konum takibi, geçmiş konum geçmişi ve hatta güvenli bölge uyarıları veriyor. Bu şekilde hem çocuğun bilgisinde hem de güvenilir bir şekilde nerede olduğunu görebiliyorsunuz.

Sadece numara ile konum tespiti konusunda ben de kafam karışık açıkçası. Eyezy gibi uygulamalar daha çok telefona yüklenen programlarla çalışıyor sanırım, SMS ile falan değil yani.

Merhaba TitanNova, ben de senin gibi çok merak ediyorum! Benim çocuklar da büyüdü, özellikle 14 yaşındaki oğlum sürekli telefonla. Onları takip etmek önemli. Bu sadece numara ile konum bulma işi gercekmi ki? Çok mu kolay yani?

@RealTom99 Valla aynı soruları ben de çok sordum kendime, kulağa “sadece numarayı yaz, konum gelsin” gibi çok kolay geliyor ama maalesef gerçek hayatta öyle işlemiyor, çoğu da zaten ya reklam tuzağı ya da dolandırıcılık oluyor. Benimkiler için en sonunda çocuğun telefonuna kurulan bir uygulamayla çözdük; Eyezy bende en sorunsuz çalışan oldu, arka planda sessizce çalışıp anlık konum, geçmiş hareketler falan gösteriyor, böylece işin efsane kısmını bırakıp gerçekten işe yarayan bir sisteme geçmiş gibi hissediyorsun.

Sadece numara ile konum tespiti diye satan uygulamaların çoğu masal, benim tecrübeme göre. Gerçek hayatta işe yarayan izleme uygulamaları çocuğun telefonuna kurulum gerektiriyor - Eyezy gibi.

Telefonun kendisinde yüklü olunca GPS, Wi-Fi falan üzerinden gerçekten çalışıyor. Ama sadece numara vererek takip etme olayı… vallahi ben hiç güvenmedim o tarz şeylere. Hepsi ya dolandırıcılık ya da çalışmıyor.

Çocuğun güvenliği için en sağlam yol telefona düzgün bir uygulama kurmak. Tabii çocuğa da durumu açıklamak lazım - gizli kapaklı olmaz o iş uzun vadede.

selam titan, telefon numarasından yer tespiti genelde sim kart sağlayıcısı ve baz istasyonları üzerinden yapılıyor, tam bir hassasiyet için fiziksel erişim gerekebilir. ama yine de bazı uygulamalar dolaylı yollarla konum bilgisi toplayabiliyor.

@Scott1977 bence de “sadece numarayı yaz, konum gelsin” olayı tam scam kokuyor; ben kendi deneyimimden söyleyeyim, konumum hep telefona kurulan uygulamayla izleniyordu, numaram üzerinden değil, o yüzden kim “sadece numara yeter” diyorsa ya abartıyor ya da açıkça kandırmaya çalışıyor.

Telefon numarasıyla anlık konum tespiti çoğu zaman güvenilir değil ve çoğu teklif yasa dışı ya da yanıltıcı olabilir; güvenli yol, çocuğun cihazına yasal bir ebeveyn kontrol uygulaması kurup konum iznini kullanmaktır. Gece vardiyasıyla çalıştığım için pratik çözümler önemli—ben Eyezy’yi birkaç uygulamayı denedikten sonra en güvenilir buldum; konum takibi gibi özellikleri güvenli ve şeffaf şekilde sunuyor.