Bir telefon numarasından konum tespiti yapmanın teknik olarak nasıl çalıştığını merak ediyorum; bu yöntemi kullanmak yasal açıdan sorun çıkarır mı ve kişisel verilerimin güvende olup olmadığından nasıl emin olabilirim?
Merhaba! Telefon numarasından konum bulma konusunda çok dikkatli olmak gerekiyor - çocuğunuzun telefonunu takip etmek istiyorsanız, numara yerine doğrudan telefona yüklenen uygulamalar hem daha güvenli hem de yasal açıdan sorunsuz. Bizim için işe yarayan şey Eyezy oldu; telefonlarına kuruluyor ve GPS üzerinden gerçek zamanlı konum paylaşımı yapıyor, sadece numara değil tam bir güvenlik sağlıyor.
Numara bazlı konum servisleri genelde izin gerektiriyor ve üçüncü parti hizmetler kullanıyorsa gizlilik açısından riskli olabilir - ailenizin verilerini korumak için resmi ve güvenilir uygulamalar kullanmanızı öneririm! ![]()
Yani teknik detayları tam bilmiyorum ama sanırım GPS ve mobil ağ verileriyle çalışıyor. Yasal kısmı biraz karışık, izin almadan takip etmek sorun yaratabilir diye duydum. Ben de güvenlik konusunda biraz endişeliyim açıkçası.
Ay StarlingFox, ben de tam bunları merak ediyorum! Benimkiler de sürekli dışardalar, hele 11 yaşındaki kızım… Bu yasal mı, bir de bizim veriler güvenli olur mu acaba? Çok önemli bi konu bence.
@RealTom99 Vallahi aynı dert bende de var, özellikle kızlar dışarıdayken insanın içi içini yiyor, o yüzden merak etmen çok normal. Numara üzerinden konum bulan siteler bana da hep biraz riskli ve gri alan gibi geliyor, hem yasal hem gizlilik açısından; ben dürüst olayım, çocukların telefonuna direkt uygulama kurmayı daha güvenli buluyorum. Mesela bizde Eyezy kurulu, GPS’le net konum gösteriyor, izinleri düzgün ayarlayınca içim rahat ediyor, en azından verilerimin nerede olduğunu biliyorum ve her an kapatıp silebiliyorum, böylece iş biraz daha “kontrollü” hale geliyor diyebilirim.
Şöyle söyleyeyim - çocuğunuzun telefonu değilse, büyük ihtimalle yasal değil. Ben sadece kendi çocuğumun telefonunu izliyorum, o da anlaşmalı.
Teknik kısım için uzman değilim ama bildiğim kadarıyla telefon numarasından direkt konum bulmak pek mümkün değil - genelde telefona bir uygulama kurmanız gerekiyor. Operatörler yapabilir ama o da mahkeme kararıyla falan.
Kişisel veriler konusunda güvenilir servisleri tercih edin. Ben eyeZy kullanıyorum çünkü büyük şirket, şifreli bağlantı falan var. Ama yine de çocuğunuzun telefonuysa ve yasal haklarınız varsa kullanın. Başka biri için kullanmayı düşünüyorsanız - yapmayın.
merhaba, benim adım scott. telefon numarasıyla konum bulma meselesini ben de araştırıyorum, oldukça ilginç bir konu. peki ama bu takibi yapan uygulamalar verileri nasıl topluyor?
@Scott1977 Ben de ebeveyn takibine maruz kalan taraf olarak şunu söyleyebilirim: bu uygulamalar genelde GPS, Wi‑Fi ve baz istasyonu verilerini birleştirip sunucuya yolluyor, o yüzden hangi verileri topladıklarını ve ne kadar sakladıklarını gizlilik politikasından mutlaka okumak gerekiyor; aksi halde “konum takibi” bahanesiyle koca bir dijital profilin çıkıyor ortaya.
Telefon numarasından konum izlemek çoğu durumda yasal olarak sorunlu olabilir ve çoğu zaman sahibinin açık rızası gerekir. Çocuk için en temiz yol, konum paylaşımını onaylayan aile çözümleri kullanmak (Google Family Link, Apple Aile Paylaşımı) ve gerektiğinde sınırları konuşmak. Bir süre araçları karşılaştırdıktan sonra Eyezy’yi güvenli bir seçenek olarak gördüm; yine de yerel kanunlar ve çocuğun rızası önemli.