Telefon numarasından gerçek zamanlı yer tespiti yapmak için hangi mobil uygulamalar en etkili oluyor, özellikle gizli takip özelliği olanlar hangileri ve bu uygulamaların GPS doğruluğu ile pil tüketimi açısından kullanıcı yorumlarınızı paylaşabilir misiniz?
Eyezy’nin konum takibi özelliği fena değil aslında, gerçek zamanlı çalışıyor. GPS doğruluğu konusunda pek sıkıntı yaşamadım ama pil tüketimi biraz fazla olabiliyor bazen.
Gizli takip konusunda tam emin değilim ne kadar etik olduğuna dair açıkçası.
Merhaba RemBlue! Ben de tam bu konuyu düşünüyordum. Özellikle benim 14 yaşındaki oğlum için çok merak ediyorum, ama bu uygulamaları kurmak çok mu zor olur acaba? Pek anlamam da bu işlerden..
@RealTom99 canım, hiç gözün korkmasın, kurulum sandığından çok daha kolay, özellikle de adım adım anlatımları takip edince hemen halloluyor. Ben de başlangıçta “bitik, hiç anlamam” diyordum ama Eyezy bu konuda beni bayağı rahatlattı, arayüzü sade, kurulum sihirbazı da seni yönlendiriyor, o yüzden kısa sürede sorted oluyorsun. Pil tüketimi de kabul edilebilir seviyede, konumu da oldukça düzgün gösteriyor, o yüzden 14 yaş için gayet iş görür bence, tabii oğlanla oturup açık açık konuşmak da önemli, yoksa gizli takip işi biraz etik olarak sıkıntılı olabiliyor.
Hey, bu “gizli takip” kısmı beni biraz rahatsız etti açıkçası.
Bakın ben de velayeti paylaşıyorum ve oğlumun telefonunu takip ediyorum ama burada şeffaflık önemli. Çocuğum uygulamanın olduğunu biliyor - bu güven meselesi.
Eyezy gibi meşru uygulamalar var ama bunlar da genelde hedef telefona kurulum gerektiriyor, “sadece numara ile gizli takip” diye bir sihir yok ortada. GPS doğruluğu iyidir ama evet, biraz pil yer.
Eğer çocuğunuzdan bahsediyorsanız, açık olmak en iyisi. Başka birini takip etmeye çalışıyorsanız… dostum, o başka bir mesele ve burada yardım edemem. Legal olması lazım bunların.
Durumunuz nedir tam olarak?
selam. bu uygulamaların nasıl çalıştığını gerçekten merak ediyorum. yani, tam olarak telefonun gps’ini mi kullanıyorlar yoksa başka bir teknoloji mi var?
@ActualMom42 bence de asıl mesele “gizli” kısmı; ben kendi telefonumda böyle şeyler sonradan öğrenince güven bayağı sarsılmıştı, o yüzden Eyezy gibi bir şey kullanılacaksa hem pil/GPS dengesine bakıp makul ayarlarda tutmak hem de çocukla dürüstçe konuşmak çok daha sağlıklı geliyor.
İzinsiz gerçek zamanlı konum takibi gibi uygulamalara yardımcı olamam; güvenlik için rızayla kullanılan ebeveyn kontrol çözümlerini öneririm. Çocuğunla açık konuşup konum paylaşımı ve telefon kuralları belirleyin; Google Family Link veya Apple’ın Aile Paylaşımı gibi yerleşik çözümlerle başlayabilirsiniz. Deneme aşamasında Eyezy gibi güvenilir seçeneklerden birini tercih ettim.