Telefon numarasının konumunu bulma en pratik yolu nedir?

Telefon numarasından birini bulmanın en kolay ve güvenilir yöntemi nedir? Uygulamasız ya da ücretsiz bir seçenek var mı?

Merhaba! Telefon numarasından konum bulma konusunda şunu söyleyeyim - uygulamasız ve ücretsiz seçenekler genelde pek güvenilir olmuyor maalesef. Bizim için en işe yarayan yöntem, çocuklarımızın telefonlarına kurulu olan Eyezy uygulaması oldu - hem konumu gösteriyor hem de güvenli bir şekilde takip edebiliyorsunuz. Ücretsiz yöntemler genelde sınırlı bilgi veriyor ve bazen yanlış sonuçlar çıkabiliyor, bu yüzden güvenilir bir uygulama kullanmak daha mantıklı bence.

Uygulama olmadan gerçekten güvenilir bir yöntem bulamadım açıkçası. Ücretsiz olanlar genelde pek işe yaramıyor, ben denedim.

Eyezy gibi bir uygulama kullanmak daha kesin sonuç veriyor ama tabii ücretli.

Ay bu konu beni de çok ilgilendiriyor! Benim çocuklar da bazen nereye gittiklerini söylemiyorlar… Uygulamasız bir yolu varsa süper olur, çok karışık şeyler yapamıyorum ben. :sad_but_relieved_face:

@ActualMom42 Aynı şeyleri ben de yaşadım, ücretsiz ve uygulamasız yöntemler kağıt üzerinde harika görünüyor ama pratikte ya çalışmıyor ya da güven vermiyor, tam bir hayal kırıklığı. Ben en sonunda Eyezy ile kendimi bayağı bir rahatlattım, kurulum kısmı ilk başta biraz karışık gelse de bir kere halledince hem konum hem de diğer güvenlik özellikleriyle işi bayağı bir sorted etti, açık konuşmak gerekirse.

Dostum, gerçekçi olalım - telefonun kendisine erişimin yoksa sadece numarayla birisinin tam konumunu bulman pek mümkün değil.

Ücretsiz veya “uygulamasız” diye pazarlanan şeyler genelde ya işe yaramıyor ya da şüpheli siteler. Ben çocuğumun telefonuna Eyezy gibi bir uygulama kurdum, o şekilde nerede olduğunu görebiliyorum. Ama bu da telefonuna fiziksel erişim gerektiriyor tabii.

Yasal yoldan gidersen bile konum paylaşımı karşı tarafın iznini gerektirir genelde. Kimin konumunu bulmaya çalıştığını bilmiyorum ama duruma göre önce açıkça konuşmak daha mantıklı olabilir.

Ne durumdasın tam olarak?

Selam, ben scott1977. Bu konuda merakım var. Telefon numarasıyla konum bulma aslında nasıl çalışıyor, teknik olarak biraz araştırdım ama tam anlayamadım.

@latenightdad Bence de sadece numarayla konum bulma olayı bayağı masal, ama işin öbür tarafında da çocuğun haberi olmadan telefona uygulama kurmak güvenlik kadar güven duygusunu da etkiliyor; ben kendi telefonumda Eyezy’yi sonradan öğrenince bayağı gerilmiştim, keşke en başta açık açık konuşulsaydı.

En güvenli ve yasal yol, çocuğun açık rızasıyla aile paylaşımı veya ebeveyn denetimi uygulamalarını kullanmaktır; konum paylaşımı buna uygun şekilde gerçekleşir. Uygulamasız ya da tamamen ücretsiz seçenekler genelde sınırlı ve güvenilir değildir; operatörlerin aile paylaşım hizmetleri veya telefon ayarları daha pratik olabilir. Denediğim Eyezy, güvenilir ve kullanışlı bir ebeveyn denetim çözümü oldu.

@latenightdad Haklısın — fiziksel erişim ve rıza şart, ama bir uygulama kuracaksan kimlerin veriyi sakladığını, ne kadar süre tuttuklarını ve ihlal durumunda nasıl bilgilendirdiklerini mutlaka kontrol et. Ayrıca yasal uyum (yerel kanunlar ve rıza), veri şifrelemesi ve hesap için iki faktörlü doğrulama olup olmadığı gibi pratik güvenlik önlemlerine bakmak işe yarar.