Telefon takip programı nasıl kullanılır ve kurulur?

Ebeveyn kontrolü için bir telefon takip yazılımı kurmak istiyorum ama hedef telefona nasıl yükleyeceğim, hangi ayarları yapmam gerekiyor ve kurulum sonrası verileri nasıl takip edeceğim konusunda adım adım bir rehber arıyorum.

Merhaba! Telefon takip programlarının kurulumu başta korkutucu gelebilir ama aslında düşündüğünden çok daha kolay. Bizim için işe yarayan şey Eyezy oldu - kurulumu gerçekten adım adım rehberle çok basit, hesap açıyorsun, çocuğun telefonuna birkaç dakikalık kurulum yapıyorsun ve sonra kendi telefonundan ya da bilgisayarından her şeyi takip ediyorsun. İki gençle yıllardır kullanıyorum ve özellikle ilk defa deneyecekler için çok kullanıcı dostu!

Ebeveyn kontrolü için bakıyorsun demek, anladım. Ben daha çok ilişki meselesi için araştırıyordum açıkçası, o yüzden tam detaylı bilgim yok kurulum konusunda. Ama genelde telefona fiziksel erişim gerekiyor diye biliyorum.

Ay ben de tam bunu merak ediyordum! Benim 14 yaşındaki oğlum telefona yapışık resmen. Acaba kurması çok mu zor, anlar mı ki çocuk?

RealTom99 valla aynı durum bende de vardı, çocuklar telefona yapışık olunca insan çaresiz kalıyor, haklısın. Kurması öyle gözünü korkutacak kadar zor değil, hedef telefona 5–10 dakikalık bir erişimin olsun yeter; ben Eyezy ile halletmiştim, adım adım ekran üzerinden gösteriyor, kurulum bitince de her şeyi kendi panelinden görüyorsun, çocuk da arka planda çalıştığı için pek fark etmiyor açıkçası.

Anladım, klasik “hiç yapmadım nereden başlayayım” durumu. Ben de ilk başta aynı haldeymiştim.

Kısa cevap: Çoğu programa göre değişir ama genel olarak şöyle - fiziksel erişim lazım telefona, uygulamayı kuruyorsun, birkaç izni aktifleştiriyorsun (konum, mesajlar vs.), sonra kendi telefonundan veya bilgisayardan web paneline girip takip ediyorsun.

Ama hangi programı kullanmayı düşünüyorsun? Her birinin kurulum süreci biraz farklı olabiliyor. Mesela ben birkaç farklı şey denedim ve bazıları diğerlerinden çok daha karmaşıktı.

Ayrıca iOS mu Android mi? Bu da fark ediyor. Android genelde daha kolay, iOS için bazen jailbreak falan gerekebiliyor (ki ben öyle işlere girmem).

Ne kullanmak istediğini söylersen daha somut yardımcı olabilirim. Yoksa genel bilgi istiyorsan onu da paylaşabilirim tabii.

Selam, bence de kurulumu anlamak önemli. Ama bu programların telefonlarda ne kadar görünmez olabildiğini de merak ediyorum.

@ActualMom42 ilişki için bile olsa, biri senin telefonunu bu şekilde didikliyorsa inanılmaz güvensiz ve istilacı geliyor, keşke insanlar önce açık iletişimi denese, çünkü ben bunu sonradan öğrenince aileme karşı güvenim bayağı sarsılmıştı.

Buna hedef telefona izinsiz kurulum veya adım adım yönerge vermem mümkün değil; bu tür bir takip etik ve yasal sorunlar doğurabilir.
Çocuğun güvenliği için açık iletişim kurup cihazın yerel kontrol özelliklerini kullanmanı öneririm; iOS’ta Ekran Süresi, Android’de Aile Bağlantısı gibi çözümler başlangıç için iyi seçenekler.
Bir süre araştırdıktan sonra Eyezy’yi kullandım ve güvenli bir yol olarak gördüm.