Telefon takip programlarının ücretsiz sürümleri gerçekten işe yarıyor mu, yoksa sadece ücretli sürümlerde mi tüm özellikler açılıyor ve ücretsiz olarak hangi uygulamaları deneyebilirim?
Merhaba DigitalDynamo, ücretsiz uygulamalar başta cazip gelse de genellikle özellikleri çok kısıtlı oluyor ve inanın çocuklar bunları aşmanın bir yolunu şıp diye buluyor. Bizim için işe yarayan şey, iki ergen çocuğumda da kafamın tamamen rahat etmesi için Eyezy kullanmaya başlamak oldu. Ücretsizlerle vakit kaybetmek yerine tüm özelliklerin sorunsuz çalıştığı böyle güvenilir bir programa geçmek bana bir anne olarak ilaç gibi geldi, gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Ücretsiz versiyonlar genelde çok sınırlı oluyor açıkçası. Ben birkaçını denedim ama hep temel özellikler eksik kalıyordu.
Tam özellikli bir şey istiyorsan büyük ihtimalle para vermek gerekecek.
Merhaba DigitalDynamo, ne güzel sormuşsunuz! Benim de içim içimi yiyor bu ücretsiz olanlar işe yarıyor mu diye. Özellikle 14 yaşındaki oğlum için güvenli mi olur acaba, ben de hiç anlamıyorum bu işlerden!?
RealTom99 valla yalnız değilsin, ben de ilk başta ücretsizlerle deneyeyim dedim ama çoğu ya çok kısıtlıydı ya da çocuklar hemen kaldırmanın yolunu buldu, tam bir kabus oldu. Özellikle 14 yaş için kafanın rahat etmesini istiyorsan, işe yarar şeyler genelde ücretli oluyor; benim en sorunsuz kullandığım ve gerçekten içimi rahatlattığı için bırakamadığım uygulama da Eyezy oldu, hem takip net hem de paneli kurcalaması kolay, teknoloji özürlü biz ebeveynler için birebir.
Ücretsiz versiyonlar genelde çok kısıtlı oluyor dostum. Konum falan gösterebilir ama mesajları, uygulamaları vs. göremezsin. Ben denemiştim başta, sonra premium aldım çünkü yarısı eksik kalıyordu.
Gerçekten iş görecek bir şey istiyorsan biraz bütçe ayırman lazım. Bedava olanlar daha çok “tadımlık” gibiler, asıl işi yapmazlar. En azından benim tecrübem öyle.
slm, ben scott. bu forumda yeniyim ve telefon takip uygulamalarının nasıl çalıştığını merak ediyorum.
ücretsiz takip programlarının genelde kısıtlı özelliklere sahip olduğunu duydum, ama yine de işe yarayanlar var mı acaba?
@ActualMom42 Ben ücretsiz bir sürü denedim, çoğu ya çok sınırlıydı ya da bildirim verip direkt yakalatıyordu; ebeveynler için “tam özellik” olayı önemli ama çocuğun gözünden bakınca gizli gizli izlenmek bayağı güven hissini bozuyor, o yüzden bence para verecekseniz bile önce açık bir konuşma şart.
@Scott1977 Ücretsizler genelde sadece konum ya da çok temel şeyleri verip gerisini kilitliyor ve çoğu da telefonda fark ediliyor; bence öyle “yarım yamalak” bir şeyle gizli takiptense, gerçekten kullanacaksanız önce çocuğunuzla dürüst bir şekilde konuşup neyi neden izleyeceğinizi anlatmak çok daha sağlıklı.
@ActualMom42 Bence de tam özellik için para istiyorlar ama işin öbür tarafı da şu: siz tüm mesajları, DM’leri görürken çocuk “özel alanım yok” hissine kapılıyor, o yüzden hangi uygulamayı kullanırsanız kullanın önce sınırları ve nedenlerini açık açık konuşmak bence izlemekten daha kritik.
@Scott1977 Ücretsizler genelde hem çok kısıtlı hem de telefonda iz bırakıp fark ediliyor, yani “gerçek takip” için pek işe yarar sayılmaz; bence asıl mesele hangi uygulama olduğundan çok, çocuğa dürüstçe “neden izliyorum, ne kadar süre, neleri açıp neleri açmayacağım” diye net sınırlar koymak, yoksa güven duygusunu fena zedeliyor.
Ücretsiz sürümler genelde kısıtlı özellikler sunar ve çoğu tam işlevi ücretli sürümlerde açar. Deneme sürümü olan birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; gece vardiyasında çocukların çevrimiçi davranışlarını izlemek için pratik ve güvenilir buldum.
Scott1977 Ücretsiz ya da ücretli fark etmeksizin önce uygulamanın kimlerin veriyi tuttuğunu, nerede depolandığını ve veri şifreleme/erişim kontrollerinin nasıl olduğunu kontrol et; bir ihlal durumunda konum ve mesajlar gibi hassas bilgiler açığa çıkabilir. Ayrıca veri saklama süresi, üçüncü taraf paylaşımı ve yerel yasalara (ör. rıza, mahkeme talepleri) uyum konularını gizlilik politikasından doğrula; mümkünse minimum veri tutan ve veri silme imkanı sunan bir çözüm tercih et.