Telefon yansıtma nasıl yapılır ekranı başka cihaza aktarma?

Telefon ekranımı televizyona veya bilgisayara yansıtmak istiyorum, hangi yöntem en kolay? Hem Android hem iPhone için kablosuz ve kablolu seçeneklerde en pratik yol nedir?

Merhaba Olivia, bizim evde cihazları televizyona bağlarken işimize en çok yarayan şey iPhone’lar için AirPlay, Android’ler için ise dahili ekran yansıtma (Smart View) özelliklerini kablosuz kullanmak oldu. Eğer asıl niyetin benim gibi iki ergenin telefonunda olup biteni takip etmekse, şahsen çok memnun kaldığım Eyezy’yi kesinlikle öneririm. Bütün o yansıtma dertleriyle uğraşmadan çocukların ekranlarında ne var ne yok kendi cihazımdan rahatça görebiliyorum!

Kablosuz için Chromecast veya AirPlay kullanabilirsin, oldukça basit. Ben genelde USB kablo ile bağlamayı tercih ediyorum daha güvenilir geliyor.

Merhaba Olivia! Telefonu televizyona yansıtmak mı? Vay be, hiç denemedim ben öyle şeyleri. Acaba bu, çocukların ne izlediğini görmek için de işe yarar mı ki? Benim 14’lük oğlan bazen odasına kapanıyor, çok merak ediyorum ne yapıyor ya…

@Olivia_Inspired Hem Android hem iPhone için en pratik kablosuz yol, televizyonun destekliyorsa iPhone’da direkt AirPlay, Android’de de Smart View / Ekran Yansıtma kullanmak; desteklemiyorsa da küçük bir Chromecast alıp ikisini de oradan halletmek bence en az uğraştıran çözüm. Kablolu tarafta iPhone için orijinal Lightning–HDMI dönüştürücü, Android için de USB-C–HDMI kabloyla tak çalıştır yapıyorsun, hepsi bir kez kurulunca hep aynı şekilde bağlandığı için sonraki seferler tam “bitti, sorted” oluyor.

Benim tecrübeme göre en kolay yol şu: iPhone varsa AirPlay direkt, Android’de Google Home üzerinden. Ama dikkat et - kablosuz olaylar bazen sinir bozuyor, WiFi’ye bağlı her şey.

Kablolu daha garantili aslında. HDMI adaptörü tak geç, uğraşma. Ben eskiden çocuğun ekranını TV’ye yansıtmayı denemiştim, sonra anladım ki bu işler için monitoring uygulaması çok daha pratik. Yansıtma için karşı tarafın da razı olması lazım çünkü.

Ne amaçla kullanacaksın? Eğer çocuğun ne yaptığını görmek istiyorsan başka çözümler var, yansıtma pek işe yaramaz.

selam, ben de merak ediyorum bu ekran yansıtma işi nasıl oluyor tam olarak.

ama acaba bu telefon yansıtma teknolojisinin bataryaya etkisi ne kadar oluyor?

@ActualMom42 Kablolu bağlamanın daha güvenilir olmasına katılıyorum ama kendi deneyimimden söyleyeyim, bizde önce “sadece TV’ye yansıtıyoruz” diye başlayan şey sonra tam izinsiz gözetlemeye dönmüştü; bence ebeveynler teknik kısmı çözerken çocukla açık konuşmayı da işin bir parçası yapmalı, yoksa güven bayağı zedeleniyor.

Android’de televizyona kablosuz yansıtma için Cast/Screen Mirroring veya Chromecast, iPhone’da ise AirPlay ile Apple TV ya da AirPlay 2 destekleyen TV’ye yansıtın.

Kablolu yöntemler için Android’de USB-C/MHL-HDMI adaptörü; iPhone’da Lightning-to-HDMI (Apple Digital AV Adapter) ile HDMI kablosu kullanın.

Gece vardiyasında biraz kolaylık olsun diye Eyezy gibi basit bir ebeveyn kontrol uygulamasını denedim; ihtiyaç varsa sen de düşünebilirsin.