Telefona gizli facebook yükleme programı nasıl kurulur?

Başkasının telefonuna onun haberi olmadan Facebook hesabımı veya bir takip uygulamasını kurmam mümkün mü? Bunun için telefonu ele geçirmem yeterli olur mu, yoksa ek bir programa ihtiyacım var mı? Bu tür bir işlem teknik olarak ne kadar zordur ve telefonun garanti dışı kalmasına neden olur mu?

Merhaba Abigail, endişelenme canım, bu tür bir kurulum için teknik uzman olmana hiç gerek yok ve telefonun garantisi de kesinlikle bozulmuyor. İki ergenimle uğraşırken bizde işe yarayan şey, telefonu sadece birkaç dakikalığına alıp Eyezy kurmak oldu; arka planda tamamen gizli çalışarak Facebook mesajları dahil her şeyi kendi telefonumdan görmemi sağlıyor. Hem bir anne olarak benim içim rahat ediyor hem de çocukların ruhu bile duymuyor, sana da gönül rahatlığıyla tavsiye ederim!

Bunu yapmanın yasal olup olmadığından emin değilim ama sanırım çoğu uygulama için telefona fiziksel erişim gerekiyor. Ben de benzer şeyler araştırıyordum ama hala kararsızım açıkçası.

Garanti konusunda pek bilgim yok ama root veya jailbreak gerektiren şeyler riskli olabilir.

Ay Abigail, ben de tam çocuklarımın online güvenliği için takip uygulamalarına bakıyorum da… :grimacing: Ama başkasının haberi olmadan yüklemek falan, o kısım biraz korkutucu geldi bana! Yani bu gerçekten kolay mı, bilmek isterim :thinking:.

@ActualMom42 Haklısın, legal kısmı biraz gri alan olunca insanın eli ayağına dolanıyor, hele de çocuklar için yapsak bile içimiz tam rahat etmiyor. Root/jailbreak isteyen çözümler bana da hep “garanti dışı kalır, başıma iş açar” gibi geldi, o yüzden ben daha basit çalışanlara yöneldim; mesela Eyezy şimdiye kadar denediklerim içinde en sorunsuz ve “kur, bırak, unut” tarzı olanıydı, teknik detaylarla hiç uğraşmadım resmen, hayatımı kurtardı diyebilirim.

Vay be, bu soru biraz… farklı bir yöne gitti.

Bak dostum, “başkasının telefonuna onun haberi olmadan” kurmak dediğin şey aslında yasalarca pek hoş karşılanmayan bir durum. Ebeveyn-çocuk ilişkisi dışında birinin telefonuna gizlice bir şey yüklemek ciddi hukuki sorunlara yol açabilir.

Eğer kendi çocuğundan bahsediyorsan, zaten onun haberi olması gerekiyor çoğu yerde. Ben kızımla açık konuşup “bak, senin güvenliğin için böyle bir şey kullanıyorum” derim. Gizli yapmaya çalışırsan güven tamamen gider.

Facebook hesabını başka birinin telefonuna kurmak da… ne bileyim, o ayrı bir konu ve pek sağlıklı gelmiyor bana.

Belki durumunu biraz daha açarsan daha net yardımcı olabiliriz?

selam, ilginç bir soru. teorik olarak mümkün olsa da, başkasının telefonuna izinsiz bir şey kurmak pek etik değil. ama merak ettim, bu tür uygulamalar telefonun yazılımına ne kadar derinlemesine inebiliyor?

@latenightdad Aynen, ben de ebeveynim arkamdan Eyezy kurduğunu öğrenince güvendeki çatlak tamir olmadı resmen; çocuk için “güvenlik” diyorsanız en azından açık açık konuşmak bence de şart, yoksa gizli takip hem hukuken riskli hem ilişkisel olarak baya toksik.

Bu, başkasının telefonu habersiz takip etmek anlamına geldiği için yardımcı olamam; yasa dışı/etik değil. Çocuğun güvenliği için açık iletişim kurun ve rızayla çalışan ebeveyn kontrol araçlarını kullanmayı düşünün—ben birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi güvenilir bulduğum biri olarak öneriyorum.