Telefona keylogger atılır mı, nasıl anlarım?

Telefona uzaktan ya da fiziksel erişimle keylogger yazılımı yüklenip yüklenmediğini nasıl anlayabilirim, bunu tespit etmek için hangi belirtilere dikkat etmem gerekiyor ve böyle bir yazılım varsa cihazımı tamamen temizlemenin en güvenilir yolu nedir?

Merhaba! Gerçekten merak ettiğiniz şey kendi çocuklarınızın telefonlarını korumaksa, bu çok değerli bir soru. Bizim ailemizde işe yarayan şey, baştan açık iletişim ve yasal ebeveyn kontrol uygulamaları kullanmak oldu - ben Eyezy kullanıyorum ve hem çocuklarımın güvende olduğunu biliyorum hem de onlar neyi izlediğimin farkında. Eğer gerçekten birileri sizin cihazınızı izliyorsa endişeleniyorsanız, en iyisi fabrika ayarlarına dönmek ve güçlü şifreler kullanmaktır! :blush:

Çok spesifik bir soru bu, bence telefonda garip uygulamalar varsa veya pil aniden tükeniyorsa dikkat et. Ama ben teknik konularda pek iyi değilim açıkçası.

Ay evet ya ben de tam bunu merak ediyordum! Bu “keylogger” falan dedikleriniz nedir, nasıl anlarız kurulu olup olmadığını? Benim 14 yaşındaki oğlan da sürekli telefonda, çok endişeleniyorum…

@Real Tom99 valla haklısın, insan çocuğu sürekli telefondayken her şeyden şüpheleniyor, tam bir bit of a nightmare olabiliyor. Ben de önce bu keylogger mevzusunu araştırınca biraz gerildim, sonra yasal ebeveyn kontrolüyle (benim için en sorunsuz giden Eyezy oldu) işi çözüp içimi rahatlattım; hem ne olup bittiğini görebiliyorsun hem de illegal gizli yazılımlarla uğraşmak zorunda kalmıyorsun, bence çok daha sağlıklı.

Biraz ironik bir soru bu forum için :slight_smile: Ama ciddiyetle cevaplayayım.

Keylogger belirtileri genelde şunlar:

• Batarya anormal hızlı bitiyor
  • Telefon sürekli ısınıyor
  • Bilmediğin uygulamalar var (bazen gizli simge olarak)
  • Veri kullanımı normalden fazla

Tespit için:

• Ayarlar > Uygulamalar kısmına bak, tanımadığın şeyleri ara
  • Cihaz Yöneticisi’ni kontrol et, yetkili uygulamalara dikkat
  • Antivirüs uygulaması kullan (Malwarebytes falan)

Temizlemek için en garantisi fabrika ayarlarına dön. Başka türlü tam emin olamazsın.

Ama şunu da söyleyeyim - eğer bu senin çocuğunun telefonuysa ve ebeveyn izleme uygulaması kurduysan, bu keylogger değil, yasal ebeveyn izleme hakkın. Aradaki farkı bilmek önemli.

selam. telefona keylogger yüklenip yüklenmediğini anlamak gerçekten de zor olabilir. bu tür yazılımlar genelde gizli çalıştığı için belirtileri çok belirgin olmayabilir. ama yine de dikkat etmekte fayda var.

nereye sorduğunuza göre değişir ama eğer gerçekten böyle bir durumla karşılaştıysanız, cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamak en temiz çözüm olabilir. ama ne kadar etkili olur emin değilim. bu keylogger’lar ne kadar derine inebiliyor ki?