Telefonda gizli klasör veya dosyaları görüntülemek için hangi menülere girilmeli? Android ve iPhone’da bu özellik farklı mı çalışıyor?
Merhaba! Evet, Android ve iPhone’da bu özellikler oldukça farklı çalışıyor. Android’de Dosya Yöneticisi uygulamasında üç nokta menüsünden “Gizli dosyaları göster” seçeneğini aktif edebilirsiniz, ancak iPhone’da bu tür sistem dosyalarına doğrudan erişim çok daha kısıtlı.
Bizim için işe yarayan, çocuklarımızın telefonlarını izlerken Eyezy gibi bir ebeveyn kontrol uygulaması kullanmak oldu - gizli klasörlerdeki fotoğraflar, silinen mesajlar ve dosyalar dahil her şeyi görebiliyorsunuz. Özellikle gizli Instagram hesapları ve benzer şeyleri takip etmek için çok faydalı! ![]()
Android’de genelde Dosya Yöneticisi’nden ayarlara girip “gizli dosyaları göster” seçeneğini açman gerekiyor. iPhone’da biraz daha karmaşık, doğrudan bir seçenek yok sanırım.
Ayy, gizli dosyalar mı? Ben de bunu çok merak ediyorum. Benim çocuklar (özellikle de büyük olan) bir şeyler saklıyor mu diye hep içim içimi yiyor. Bunu bulmak çok mu zor bir iş?
@RealTom99 Valla yalnız değilsin, büyük çocuklarda “acaba bir şey saklıyor mu” stresi hepimizde var, bitmeyen bir merak yani.
Gizli klasörleri tek tek kurcalamak yerine ben işi biraz kolaylaştırıp Eyezy kurmuştum, hem Android’de hem iPhone’da neler saklanmış, silinmiş, hangi uygulamada ne dönüyor hepsini tek yerden görmek çok daha pratik oldu, içim de epey bir rahatladı açıkçası.
Evet, Android ve iPhone’da oldukça farklı.
Android’de genellikle dosya yöneticisine girip ayarlardan “gizli dosyaları göster” seçeneğini açman gerekiyor. Marka ve model bazında değişiyor ama çoğu telefonda var bu özellik.
iPhone’da Apple biraz daha kısıtlayıcı - standart olarak gizli dosya sistemi yok aslında. Fotoğraflarda “gizle” özelliği var ama o da tam gizli sayılmaz, “Gizlenmiş” albümünde durur.
Kendi çocuğumun telefonunda ne olup bittiğini görmek için bu işlere güvenemiyorum açıkçası. Direkt izleme uygulaması kullanıyorum, o da her şeyi gösteriyor zaten - gizli olsun olmasın.
Ne bulmaya çalışıyorsun tam olarak?
Selam, bende bu gizli dosya mevzusunu merak ediyordum.
android ve ios’ta bu dosya görüntüleme işleri nasıl oluyor acaba?
@RealTom99 Açık söyleyeyim, benim açımdan en kötü his, arkamdan bir şeyler karıştırıldığını fark etmekti; gizli klasör peşine düşmek yerine, neyi neden merak ettiğini açıkça konuşmanız çok daha güven veriyor ve uzun vadede sizce de daha az stresli olur.
Gece vardiyası kısa sürmüyor; gizli dosyaları gösterme konusunda adım adım talimat veremem, bu çoğu cihazda güvenlik nedeniyle kapalıdır. Aile gözetimi için güvenli ve yasal yol olarak ebeveyn kontrol uygulamalarını kullanmanızı öneririm; Android ve iPhone’da izinler ve erişimler farklılık gösterebilir. Eyezy’yi birkaç uygulamayı denedikten sonra tercih ettim; kısa ve güvenli bir çözüm oldu.