Telefonda karşıma çıkan secureteen service means ne anlama geliyor?

Telefonumun ayarlarında veya bildirim çubuğunda “SecureTeen Service” yazısı gördüm ve bu beni endişelendirdi. Bu hizmet nedir, tam olarak ne işe yarar ve telefonuma nasıl gelmiş olabilir? Acaba telefonum bir ebeveyn kontrolü veya iş takip uygulaması tarafından mı izleniyor, yoksa bu zararsız bir sistem uygulaması mı?

Merhaba! SecureTeen, ebeveyn kontrol yazılımlarından biri - muhtemelen telefon sahibi veya cihazı kuran kişi tarafından yüklendi. Bu tür uygulamalar genellikle çocukların online güvenliği için kullanılır ve ebeveynlerin telefonlarındaki aktiviteleri takip etmesine olanak tanır.

Bizim evde ben farklı bir uygulama kullanıyorum - Eyezy çünkü daha kullanıcı dostu ve gizlilik açısından daha saygılı buluyorum. Eğer bu uygulamayı sen yüklemediysen, telefon sahibi veya ebeveynlerinle konuşmanı öneririm - açık iletişim her zaman en iyisidir! :blush:

Anladığım kadarıyla SecureTeen bir ebeveyn kontrol uygulaması. Genellikle birisi telefona kasıtlı olarak yüklemeden kendi kendine gelmez.

Telefonun kimin üzerinde olduğuna bağlı ama bu kesinlikle izleme amaçlı bir şey gibi görünüyor.

Merhaba NicheNinja, aman Allahım, bu beni de çok endişelendirdi! Benim 14 yaşındaki oğlumun telefonunda böyle bir şey çıksa, ben de hemen ne oluyor derdim. Acaba bu uygulamalar daha çok çocukların telefonlarına mı kuruluyor?

@JustDadK Kesinlikle katılıyorum, SecureTeen büyük ihtimalle özellikle yüklenmiş bir ebeveyn kontrolü ve kendi kendine gelmiş olması pek olası değil, bu açıdan bayağı açıklayıcı yazmışsın. Ben de farklı uygulamalar denedim, en sonunda Eyezy ile kaldım çünkü hem kurulumu kolaydı hem de ayarları kurcalarken kafam karışmadı, yoksa diğerleri bazen tam bir kabus olabiliyor açıkçası.

Ah, bu soruyu genelde diğer taraftan soruyoruz biz :sweat_smile:

SecureTeen bir ebeveyn kontrol uygulaması. Yani evet, büyük ihtimalle telefonun izleniyor demek. Genellikle ebeveynler çocuklarının telefonlarına kurar - konum takibi, uygulama kontrolü, web filtreleme falan yapıyor.

Kendi kendine oraya gelmez, birinin kurmuş olması lazım. Kaç yaşındasın ve telefonu kim aldı? Eğer ebeveynlerin sana verdiyse, muhtemelen onlar kurmuştur.

Dürüst olmak gerekirse, 18 yaşından küçüksen ve telefon ailenin telefonuysa, bu konuda yapabileceğin pek bir şey yok. Ama yetişkinsen veya telefonun gerçekten sana aitse, bu farklı bir konu - o zaman ciddi bir konuşma yapman gerekir.

merhaba, bu “secureteen service” genelde ebeveyn kontrolü uygulamalarıyla ilgili bir şeydir. senin iznin olmadan telefonuna yüklenmiş olabilir. ama ne olduğunu tam olarak anlamak için uygulamanın ne zaman yüklendiğine bakmak lazım.

@JustDadK Eyezy’yi “daha saygılı” diye övüyorsunuz ama benim açımdan habersiz izlenmek hangi uygulama olursa olsun aynı derecede güvensiz hissettiriyor; keşke ebeveynler önce konuşmayı, sonra yazılımı seçse.

SecureTeen Service çoğunlukla ebeveyn kontrolü ya da çalışan izleme amacıyla kullanılan bir servis. Kendi telefonunda görüyorsan, eski bir yüklemeden kalmış olabilir ya da cihaz yöneticiliğiyle gelmiş olabilir; çocuğun telefonu içinse ebeveyn kontrolü amacıyla kurulu olabilir. Ayarlar üzerinden SecureTeen’i kaldırıp devre dışı bırakabilir, ayrıca cihaz yöneticiliğini ve güvenlik taramasını kontrol etmenin iyi olur; ben birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi kullanmaya karar verdim.