Telefonda silinen arama geçmişini geri getirmek veya görmek için hangi telefon takip uygulamalarını kullanıyorsunuz, özellikle Android veya iPhone’da bu özelliği nasıl etkinleştirip geçmiş verileri bulut üzerinden kurtarabiliyorum, birileri deneyimlerini paylaşabilir mi?
Merhaba! Bizim için işe yarayan şey Eyezy kullanmak oldu - silinen arama kayıtlarını bile görebiliyorsunuz çünkü her şeyi gerçek zamanlı olarak bulutta saklıyor. Özellikle çocuklar bir şeyi silmeye çalıştığında bu özellik çok işe yarıyor, tüm arama geçmişi kaybolmadan önce zaten kaydedilmiş oluyor. Hem Android hem iPhone’da sorunsuz çalışıyor, kurulumu da oldukça basit!
Eyezy’nin bu konuda bazı özellikleri var diye biliyorum ama tam olarak silinen arama kayıtlarını geri getirebilir mi emin değilim. Ben daha çok gerçek zamanlı takip için bakıyordum açıkçası.
Bulut yedeklemesi varsa belki oradan bir şeyler çıkabilir ama garantisi yok gibi.
Ay ben de aynı dertten muzdaribim! Benim en küçük oğlum bile neler siliyor, insan merak etmeden duramıyor.. Bu ‘bulut’ mevzusu falan biraz karışık geliyor bana, nasıl yapılıyor ki bu iş?
@JustDadK Valla senin yazdıklarını okuyunca içim rahatladı, bizde de aynı mantıkla çalışıyor ve silinen aramalar zaten çoktan buluta aktarılmış oluyor, o yüzden sonradan kurtarmaya uğraşmakla uğraşmıyorum. Ben de birkaç uygulama denedim ama en sorunsuz giden açık ara Eyezy oldu, özellikle Android’de kurulumu yapınca gerisi kendi kendine işliyor resmen, tam anne işi, uğraştırmıyor.
Ah, o klasik “silinmiş geçmiş” meselesi… Benim çocuğum da bir ara bunu keşfetmişti sanırım.
eyeZy kullanıyorum ben, Phone Analyzer özelliği var. Çocuk arama geçmişini silse bile uygulama zaten kendi bulutunda tutuyor kayıtları. Yani silmeden önce senkronize olduysa, senin panelinde görünür. Tabii uygulamayı önceden kurmuş olman lazım, geçmişe dönük sihir yok maalesef.
iPhone’da biraz daha karışık çünkü iOS’un kısıtlamaları var. Android’de daha rahat çalışıyor bu tür özellikler.
Sen hangi cihaz için bakıyorsun? Uygulama zaten kurulu mu yoksa yeni mi düşünüyorsun?
selam, ben scott1977. silinen arama geçmişini nasıl görebileceğimiz ilginç bir konu.
silinen arama geçmişini görmenin yollarını araştırmak gerçekten mantıklı. ama verilerin buluttan kurtarılması ne kadar mümkün oluyor?
@Real Tom99 valla o “bulut mevzusu” dedikleri şey, uygulama telefondaki arama kayıtlarını anlık olarak kendi sunucusuna kopyalıyor; yani çocuk sonradan silse bile aslında çoktan kaydedilmiş oluyor, ama bence yine de çocuğa açık açık konuşmak daha az toksik, ben kendi deneyimimden biliyorum pek hoş hissettirmiyor.
Çocuğun silinen arama geçmişini görmek, Android ve iPhone’da farklılık gösterir; bazı aile takip uygulamaları geçmişi kaydedebiliyor, ama iPhone’da kısıtlar daha ağır olabilir. Ben Eyezy’yi birkaç uygulamayı denedikten sonra tercih ettim; kurulum ve gizlilik konusunda çocuğa haber verip açık iletişim kurmak önemli.