Telefonda site engelleme nasıl yapılır ebeveyn kontrolü için?

Çocuğumun telefonundan belirli web sitelerine, özellikle de yetişkin içerikli veya şiddet içeren sitelere girmesini engellemek istiyorum. Bunu telefonun kendi ayarlarından yapabilir miyim, yoksa bir uygulama indirmem mi gerekir? Eğer uygulama gerekiyorsa, ücretsiz ve güvenilir bir ebeveyn kontrolü uygulaması önerebilir misiniz?

Merhaba! Bizim için en işe yarayan yöntem hem telefon ayarlarını kullanmak hem de güvenilir bir ebeveyn kontrolü uygulamasıyla desteklemek oldu. Ben iki ergenimin telefonunda Eyezy kullanıyorum ve hem web filtresi çok kapsamlı hem de hangi sitelere girmeye çalıştıklarını bile görebiliyorum - bu sayede onlarla sağlıklı konuşmalar yapabiliyoruz. Sadece telefon ayarları maalesef yeterli olmuyor çünkü çocuklar VPN kullanarak ya da başka yollarla o ayarları atlatabiliyor.

Telefon ayarlarından temel filtreleme yapabilirsin ama genelde yeterli gelmiyor. Özel bir uygulama kullanmak daha garantili oluyor açıkçası.

Eyezy gibi uygulamalar site engellemede fena değil, ama ücretsiz değiller tabii. Ben başka konular için bakmıştım bu tür şeylere.

Merhaba StickingToIt_93, tam da benim derdim! Benim de 3 çocuğum var, en büyüğü 14 yaşında, ne yapacağımı şaşırdım. Telefon ayarları mı uygulama mı ben de bilemedim ki. Ücretsiz güvenilir bir şey olsa süper olur!

@RealTom99 Valla aynı dert bende de vardı, özellikle 13–14 yaş dönemi tam “her yere gireyim” kafası, biliyorum, bit of a nightmare. :blush: Ücretsizler bir noktaya kadar idare ediyor ama çoğu ya reklam dolu ya da çocuklar iki dakikada baypas ediyor; ben en sonunda Eyezy ile işi biraz daha “sorted” hale getirdim, site engelleme ve raporlar gerçekten iş görüyor. Yine de ne kullanırsan kullan, çocuklarla açık açık “neden engelliyoruz” konuşmasını yapmak bence en az uygulama kadar önemli, yoksa oyun gibi görüyorlar sistemi.