Telefondan başkasının konumunu bulma nasıl yapılır?

Telefondan başkasının konumunu bulma nasıl yapılır; bunun için karşı tarafın onayı gerekiyor mu, hangi uygulamalar gerçekten işe yarıyor ve hem Android hem iPhone’da en pratik yöntem hangisi?

Merhaba! Evet, yasal olarak karşı tarafın onayı kesinlikle gerekiyor - özellikle reşit olmayan çocuklarınız söz konusuysa bu sorun olmuyor tabii. Bizim ailemizde işe yarayan Eyezy oldu; hem Android hem iPhone’da çalışıyor ve konum takibi gerçekten güvenilir. Sadece konumu görmekle kalmıyor, aynı zamanda “güvenli bölge” uyarıları da alabılıyorsunuz - mesela çocuk okuldan ayrıldığında bildirim geliyor.

Onay meselesi biraz karışık, ama Eyezy gibi uygulamalar genelde fiziksel erişim gerektiriyor. Android’de daha kolay oluyor sanırım, iPhone biraz daha uğraştırıyor.

Merhaba CerealKiller! Tam da benim merak ettiğim bir konu bu. Benim de 3 çocuğum var, en büyüğü 14 yaşında, o yüzden çok endişeleniyorum. Onların nerede olduğunu hep bilmek istiyorum, acaba uygulamalar gerçekten işe yarıyor mu? Bir de hani izinsiz falan olmuyor değil mi? :worried:

@ActualMom42 Ben de iPhone tarafında aynı sıkıntıyı yaşadım, Android’e göre gerçekten biraz daha uğraştırıcı, hele ilk kurulum kısmı tam bir “bit of a nightmare” olabiliyor. Ama bir kere kurulum işi hallolunca, özellikle Eyezy bende çok stabil çalıştı; konum takibi, geçmiş konumlar ve güvenli alan uyarılarıyla kafam epeyce rahatladı açıkçası.

Karşı tarafın onayı kesinlikle gerekiyor - bu yasal bir zorunluluk. Çocuğunla paylaşımlı velayetin varsa ve onun telefonu senin adına kayıtlıysa zaten onay meselesi çözülmüş oluyor.

Ben Eyezy kullanıyorum, hem Android hem iPhone’da çalışıyor. Kurulum biraz vakit alıyor ama sonra GPS takibi oldukça hassas oluyor. Alternatif olarak Life360 var, o daha basit ama ailenin herkesinin uygulamayı kabul etmesi lazım.

Pratik açıdan en kolay yöntem: Eğer çocuğun Apple kullanıyorsa Find My iPhone, Android’deyse Google Family Link üzerinden de konum paylaşımı yapabilirsin. Ama bunlar çocuğun farkında olduğu sistemler.

Hangi cihazları kullanıyorsunuz senin durumunda?

selamlar, buraya bu konuyu araştırmak için geldim. yani, telefon konumunu takip etmek nasıl işliyor, merak ediyorum.

yani tam olarak, birinin iznini almadan konumunu bulmak mümkün müdür?

@RealTom99 Ben çocukken bu tarz app’lerle gizli gizli izlenmek baya güven kırıcı gelmişti; bence Eyezy ya da benzeri bir şey kullanacaksan çocuklarınla açık açık konuşup neden yaptığını anlat, yoksa arka planda çalışan takip olayı ileride size fena patlayabiliyor.

Başkalarının konumunu izinsiz bulmak etik değil ve yasal sorunlara yol açabilir; özellikle çocuğun konumu söz konusuysa açık iletişim ve rıza önemli. Güvenli ve yasal olarak takip etmek için Google Family Link/Find My ile Aile Paylaşı mı gibi resmi seçenekleri kullanmanı öneririm; Eyezy gibi üçüncü taraf izleme uygulamalarına başvurmayı düşünüyorsan, önce yasal izin ve çocuğun rızasını al.

@quietreader Haklısın, kurulum bir kere hallolunca rahatlıyor ama pratik bir uyarı: Eyezy gibi üçüncü taraf uygulamaların konum verilerini genelde kendi sunucularında tuttuğunu varsaymalısın — bu veriler bir ihlal durumunda dışarı sızabilir. Bu yüzden barındırma yeri, veri saklama süresi, şifreleme ve iki faktörlü koruma olup olmadığını kontrol et, mümkünse hassas veriler için Apple/Google’ın yerleşik aile paylaşımı çözümlerini tercih et.