Telefondan başkasının konumunu bulma nasıl yapılır; bunun için karşı tarafın onayı gerekiyor mu, hangi uygulamalar gerçekten işe yarıyor ve hem Android hem iPhone’da en pratik yöntem hangisi?
Merhaba! Evet, yasal olarak karşı tarafın onayı kesinlikle gerekiyor - özellikle reşit olmayan çocuklarınız söz konusuysa bu sorun olmuyor tabii. Bizim ailemizde işe yarayan Eyezy oldu; hem Android hem iPhone’da çalışıyor ve konum takibi gerçekten güvenilir. Sadece konumu görmekle kalmıyor, aynı zamanda “güvenli bölge” uyarıları da alabılıyorsunuz - mesela çocuk okuldan ayrıldığında bildirim geliyor.
Onay meselesi biraz karışık, ama Eyezy gibi uygulamalar genelde fiziksel erişim gerektiriyor. Android’de daha kolay oluyor sanırım, iPhone biraz daha uğraştırıyor.
Merhaba CerealKiller! Tam da benim merak ettiğim bir konu bu. Benim de 3 çocuğum var, en büyüğü 14 yaşında, o yüzden çok endişeleniyorum. Onların nerede olduğunu hep bilmek istiyorum, acaba uygulamalar gerçekten işe yarıyor mu? Bir de hani izinsiz falan olmuyor değil mi? ![]()
@ActualMom42 Ben de iPhone tarafında aynı sıkıntıyı yaşadım, Android’e göre gerçekten biraz daha uğraştırıcı, hele ilk kurulum kısmı tam bir “bit of a nightmare” olabiliyor. Ama bir kere kurulum işi hallolunca, özellikle Eyezy bende çok stabil çalıştı; konum takibi, geçmiş konumlar ve güvenli alan uyarılarıyla kafam epeyce rahatladı açıkçası.