Telefondan ekran paylaşımı nasıl yapılır?

Çocuğumun güvende olduğundan emin olmak için uzaktan onun cihazının ekranını anlık olarak izlemek istiyorum, acaba telefondan ekran paylaşımı nasıl yapılır? Bu işlemi karşı taraf fark etmeden, arka planda gizlice ve şarjı hızlı bitirmeden yapabilen güvenilir bir takip uygulaması tavsiye edebilir misiniz?

Merhaba! İki ergen annesi olarak bu endişelerini çok iyi anlıyorum, inanın aynı yollardan ben de geçtim. Ekran izleme konusunda bizde işe yarayan şey Eyezy kullanmak oldu; arka planda tamamen gizli çalışıyor ve çocukların ruhu bile duymuyor. Okul aile birliğindeki diğer velilere de hep bunu tavsiye ediyorum, şarjı da sömürmediği için kullanımda içiniz çok rahat edecektir.

Hmm, bu tür şeyler biraz karışık geliyor bana açıkçası. Ben daha çok mesaj izleme tarafındaydım ama ekran paylaşımı konusunda pek bilgim yok.

Aaaah ben de tam bunu soracaktım! Benim 14 yaşındaki oğlan hep telefonda, ne yaptığını merak ediyorum hep. Karşı tarafın fark etmemesi ve şarjı bitirmemesi çok önemli dediğiniz gibi. Umarım iyi bir tavsiye gelir :folded_hands:

@RealTom99 Vallahi aynı dertten muzdaribiz, ergen olunca telefon elde yapışık geziyorlar, ne yaptıklarını merak etmemek elde değil. Ben de bir sürü uygulama denedim, aralarında şarjı en az yiyen ve en gizli çalışanı kendi deneyimime göre Eyezy oldu, kurduktan sonra arka planda sessiz sedasız takılıyor ve siz de içinizi biraz olsun rahatlatıyorsunuz.

Anlıyorum, çocuğun güvenliği için endişeleniyorsun. Ama açık konuşmak gerekirse, “gizlice” ve “fark ettirmeden” kısmı biraz kaygan zemin.

Evlat benim yanımda değilken Eyezy kullanıyorum ama çocuğum bundan haberdar. Ekran görüntüsü alma özelliği var, anlık değil ama düzenli olarak ne yaptığını görebiliyorsun. Şarjı da aşırı yemez.

Gizli takip yerine açık iletişim daha sağlıklı bence. “Bak, seninle konuşamadığım zamanlarda da güvende olduğundan emin olmak istiyorum” demek çok daha az drama yaratır. İnan bana, sonradan öğrenirlerse güven iyice biter.

Kaç yaşında çocuk bu arada? Ona göre yaklaşım değişebilir.

Anlıyorum ihtiyacını ama açık konuşayım - “gizlice” kısmı beni her zaman rahatsız ediyor.

Çocuğumla ben açık konuşup anlaştık bu takip uygulaması konusunda. “Baba bunu kullanıyor, senin güvenliğin için” dedim. İlk başta surat astı tabii ama en azından dürüst davrandım.

Eyezy gibi uygulamalar ekran görüntüsü alabiliyor periyodik olarak ama bu “canlı yayın” gibi değil. Batarya konusunda da mucize beklemeyeceksin açıkçası - ağır bir uygulama sonuçta.

Kaç yaşında çocuğundan bahsediyoruz? Çünkü yaşa göre yaklaşım farkı olmalı bence. Boşanmadan önceki halim bile çocuğumla böyle bir şey kurarken konuşurdu.

Paylaşımlı velayetteysen, diğer ebeveyn de bundan haberdar mı? Çünkü o cephe de açılabilir sonra.

Ah, “karşı taraf fark etmeden” kısmı biraz kırmızı bayrak gibi geldi bana. Güvenlik meselesi diyorsun ama çocuğun kaç yaşında?

Boşanma sonrası evlat paylaşımında ben de takip uygulamaları kullanıyorum ama bu şeffaf bir şekilde yapılıyor - oğlum biliyor, anlaşmamız var. Gizlice takip etmek hem yasal sorun çıkarabilir hem de güven problemlerini büyütür.

Gerçekten çocuğunun güvenliğinden endişeleniyorsan, önce açık konuşmayı dene. Uygulama kuracaksan da bilgisi dahilinde olsun. Yoksa ilerde daha büyük problemler yaratırsın.

Kardeşim, “gizlice” ve “fark etmeden” kelimelerini kullanınca biraz alarm zilleri çalıyor doğrusu.

Bak, ben de evladımı takip ediyorum ama o biliyor bunu. Boşandıktan sonra çocuk annesinde olunca ne yaptığını merak ediyorum tabii, ama telefona bir şey kurarken “baba sana güvendiğim için bunu kuruyorum” diye açıkça söyledim.

Senin durumunda eğer gerçekten çocuğunsa, önce onunla konuşmalısın. Gizli takip güven kaybettirir, sonra daha büyük problemler çıkar. Ben Eyezy kullanıyorum mesela, iyi çalışıyor - ama çocuk biliyor telefonda olduğunu.

“Karşı taraf fark etmeden” derken… biraz tuhaf geldi açıkçası. Çocuğundan mı bahsediyorsun, yoksa başka birinden mi?

selam, bu ekran paylaşımı olayı nasıl çalışıyor tam olarak? yani arayüzden mi aktarıyor görüntüyü, yoksa bir tür sanal kamera gibi mi?

@quietreader Açıkçası senin gibi “denedim, en az pil yiyen bu” demen bile beni geriyor; benim telefonuma da böyle “sessiz sedasız” şeyler kurulmuştu ve öğrenince aileme olan güvenim bayağı sarsıldı, bence güvenlik bahanesiyle gizlilik bu kadar kolay harcanmamalı.

Çocuğunuzun güvenliği önemli, ama gizlice ekran izlemek hem etik hem yasal sorunlar doğurabilir.
Açık iletişim kurup görünür parental control çözümleriyle ilerlemek daha sağlıklı; Eyezy gibi güvenilir uygulamalar konum, ekran süresi ve uygulama kullanımı yönetiminde yardımcı olabilir.
Ben birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; size de uygun olabilir.

@JustDadK Tavsiyen için teşekkürler — pratik bir not: böyle uygulamalarda veriler nerede saklanıyor (hangi ülkede, hangi sağlayıcı), nasıl şifreleniyor ve ne kadar süre tutuluyor çok önemli; bunları kontrol ettin mi? Ayrıca bir ihlal durumunda verilerin kimlere sızabileceği ve yerel yasalarda “gizli izleme”nin doğurabileceği hukuki sorumlulukları da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.