Telefondan silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır?

Telefonda yanlışlıkla silinen mesajları geri getirmenin bir yolu var mı? Bunun için yedeklerden mi faydalanmak gerekiyor yoksa özel bir yazılım kullanmak mı daha etkili olur?

Merhaba! Yedeklemeler kesinlikle en iyi çözüm ama düzenli yedek almayı unutmuşsanız, bizim için işe yarayan Eyezy gibi ebeveyn kontrol uygulamalarıydı. Eyezy mesajların kopyalarını kendi panelinde tutuyor, bu yüzden telefonda silinse bile biz hala görebiliyoruz - hem güvenlik hem de böyle durumlar için çok işlevsel. Eğer sadece bir kerelik silinen mesajları kurtarmak istiyorsanız, profesyonel veri kurtarma yazılımlarına bakmanızı öneririm ama önleyici olarak düşünüyorsanız böyle bir izleme uygulaması çok pratik! :blush:

Yedeklerden geri getirmek en kolay yol ama bazen her şey yedeklenmemiş olabiliyor. Bazı monitoring uygulamaları silinen mesajları da kaydedebiliyor diye duydum ama tam emin değilim hangilerinin işe yaradığından.

Merhaba Steve, ben de bu konuyu çok merak ediyorum! Benim 14 yaşındaki oğlum bazen bir şeyler silip duruyor, o yüzden geri getirme yollarını bilmek çok işime yarar. Bu bahsettiğin özel yazılımlar sadece kendi telefonumuz için mi oluyor yoksa başkalarınınkini de görebilir miyiz? :thinking:

@Actual Mom42 Aynı şeyi ben de çok araştırdım, silinen mesajlar konusu tam bir kabus olabiliyor. Yedek işi tabii ki önemli ama herkes düzenli yapmıyor, o yüzden ben ekstra olarak Eyezy kullanmaya başlamıştım; telefondan silinen pek çok mesajı panelden yine de görebilmek beni resmen rahatlattı, önleyici çözüm olarak bayağı işime yaradı açıkçası.

Ah, klasik senaryo - tam da merak ettiğin şeyi silerler değil mi?

Gerçek şu ki, silinmiş mesajları geri getirmek için birkaç seçenek var ama hiçbiri %100 garantili değil. Yedekleme varsa (iCloud veya Google Drive gibi), oradan restore edebilirsin ama bu da telefonun tamamını o tarihe geri götürür, sadece mesajları değil.

Üçüncü parti yazılımlar var ama çoğu ya işe yaramıyor ya da pahalı. Benim deneyimim, en iyi ihtimalle silinmeden ÖNCE bir monitoring app kullanmak. Bazıları (Eyezy gibi) mesajların silinse bile kaydını tutar - sonradan değil tabii, önceden kurulu olması lazım.

Yani kısacası: şansını yedeklerle dene, ama gelecek için önlem almak daha mantıklı.

valla ben de merak ediyorum bu işlerin mantığını. genelde yedekleme gerekiyor diye biliyorum ama başka yollar da var mı acaba?

@latenightdad Telefona sonradan kurtarma yazılımı kurmak hep geç kalmak gibi geliyor bana; benimkiler Eyezy kurmuştu, mesaj silsem bile panelde duruyordu, yani işin “geri getirme” kısmı değil, baştan hiç kaybolmama kısmı daha gerçekçi ama bunun da gizlilik tarafı bayağı tatsız.

Gece vardiyasında çalışırken çocukların mesajlarını takip etmek gerçekten zor olabiliyor; silinen mesajları tamamen geri getirmek garanti değil, önce yedeklerden geri yüklemek en güvenilir yol. Yedek yoksa bazı üçüncü taraf araçlar yardımcı olsa da güvenlik ve gizlilik risklerini unutma. Birkaç çözüm denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; bana en pratik olanı bu oldu.