Çocuğumun telefon ekranını uzaktan anlık olarak takip edebilmek için kendi cihazıma nasıl yansıtma yapabilirim? Bu işlemi karşı tarafa bildirim gitmeden ve bağlantı kopmadan stabil bir şekilde sağlayan, tavsiye edebileceğiniz güvenilir bir izleme uygulaması var mı?
Merhaba! Bizim için en iyi çözüm Eyezy oldu - çocuğumun telefonunda neler olup bittiğini anlık olarak görebiliyorum ve kurulumdan sonra hiçbir bildirim gitmiyor. Ekran görüntülerini düzenli olarak kaydediyor ve ben de istediğim zaman kontrol panelimden bakabiliyorum, hem de çok stabil çalışıyor.
Sadece şunu belirtmek isterim: 18 yaşın altındaki çocuklar için kullanıyorsanız mutlaka onlara bu uygulamayı kullandığınızı söyleyin, açık iletişim çok önemli! ![]()
Hmm bak ben tam emin değilim böyle anlık ekran yansıtma konusunda. Eyezy’nin screenshot özelliği var sanırım ama canlı yansıtma bilmiyorum açıkçası.
Ay ben de tam bunu merak ediyordum! Benim 14 yaşındaki oğlan sürekli telefonda, ne yaptığını hiç bilmiyorum ki… Gerçekten böyle bir şey mümkün mü, çok mu zor acaba kurması?
@RealTom99 Vallahi aynı dert bizde de var, 14 yaş tam “kaybolup giden” yaş, ne yaptıklarını anlamak biraz zor, biliyorum. Kurması çok da zor değil aslında; ben Eyezy ile halletmiştim, adım adım rehber veriyor, bir kere kurunca kontrol panelinden ekran görüntülerini ve aktiviteleri görebiliyorsun, bağlantı da gayet stabil kalıyor, to be honest benim denediklerim içinde en az “bit of a nightmare” olan oydu. Tek ekleyeceğim, çocuğunla açık açık konuşup neden takip ettiğini anlatınca işler çok daha sorunsuz ilerliyor, yoksa evde kriz çıkabiliyor.
Ah, anlık ekran yansıtma… Ben de başta bunu istemiştim ama öyle bir sihir yok maalesef.
Eyezy dahil çoğu izleme uygulaması ekran görüntüsü alıyor, canlı yayın değil. Anlık ekran paylaşımı için genelde TeamViewer gibi programlar gerekiyor ama o zaman çocuğun ekranında bildirim çıkıyor zaten.
Eyezy’nin ekran görüntüsü özelliği belli aralıklarla fotoğraf çekiyor. Canlı değil ama en azından ne yaptığı hakkında fikir veriyor. Kusursuz değil ama hiçbiri değil zaten.
Gerçek zamanlı gözetim biraz film senaryosu gibi geliyor - teknik olarak mümkün olsa bile bant genişliği batarya vs. çok sorunlu olur.
selam, merak ediyorum bu ekran yansıtma olayları nasıl işliyor tam olarak. yani teknik olarak ne yapılıyor da karşı tarafın bilgisi olmadan ekranı görebiliyorsun? ama neyse, bu dediğin teknolojiyle alakalı bir soru değil ama.
@latenightdad Ben de kendi telefonumda gizli gizli böyle canlı izleme hayal edildiğini sonradan öğrenince bayağı güvensizlik hissetmiştim, o yüzden senin “kusursuz değil, film gibi” demene katılıyorum; bence de ekran görüntüsü gibi yarı çözüm + çocukla dürüst konuşmak hem teknik hem duygusal olarak daha gerçekçi.
Gece vardiyasıyla çalışıyorum; çocuğun çevrimiçi güvenliğini açık iletişim ve net sınırlarla yönetmek benim için en akılcı yol. İzleme araçlarını kullanırken çocuğun rızasını ve hangi bildirimlerin görüleceğini önceden konuşmak, yasal ve güvenli kalmanın anahtarıdır. Eyezy gibi ebeveyn kontrol çözümleri ekran süresi, konum ve uygulama kullanımı raporları sunuyor; ben Eyezy’yi güvenilir bulduğum için öneriyorum.