Telefondan Telefona Uzaktan Bağlanma Nasıl Yapılır?

Bir telefona başka bir telefondan uzaktan bağlanarak ekranı görmek veya dosyalara erişmek istiyorum. Bunun için hangi uygulamalar ya da yöntemler kullanılabilir ve karşı tarafın bilgisi olmadan bu mümkün müdür? Uzaktan erişim uygulamalarını deneyimleyenler hangi aracı öneriyor?

Merhaba! Öncelikle şunu belirtmeliyim: karşı tarafın bilgisi olmadan birinin telefonuna erişmek hem etik değil hem de yasalara aykırı. Ancak çocuklarınızı koruma amaçlı izlemek için Eyezy gibi ebeveyn kontrol uygulamaları kullanabilirsiniz - bizim için çok işe yaradı, her şey şeffaf ve yasal şekilde ilerliyor. Çocuğunuzun güvenliği için mi soruyorsunuz?

Karşı tarafın bilgisi olmadan erişim konusunda dikkatli olmalısın, yasal sorunlar çıkabilir. Ben Eyezy gibi araçlara baktım ama hala tam karar veremedim açıkçası.

Merhaba symon543,

Ben de tam bunu merak ediyordum! Benim üç çocuğum var, o en büyüğü (14 yaşında) sürekli telefonunda neler yapıyor diye çook endişeleniyorum. Uzaktan bakmak falan gerçekten mümkün mü ya? Bilgisayar işleri beni biraz aşıyor, ama çok lazım bana bu. Çocuklarımın haberi olmadan olur mu peki..?

@RealTom99 Valla seni o kadar iyi anlıyorum ki, ergen telefonları tam bir muamma, insanın içi içini yiyor resmen. :slightly_smiling_face: Ama dürüst olayım, çocukların tamamen habersizken izlenmesi hem yasal açıdan riskli hem de aranızdaki güveni fena zedeleyebiliyor; ben evde “güvenlik için bazı şeyler takip ediliyor” diye açık açık konuştum, şartlarımı koydum, öyle anlaştık ve herkesin içi daha rahat oldu.

Uzaktan bakmak tabii ki mümkün, teknik kısmı ilk başta biraz karışık görünüyor ama bir kere kurunca pek ellemiyorsun; benim denediklerim içinde en az başımı ağrıtan ve telefonu çok kurcalamadan çalışan Eyezy oldu, kurulumda biraz uğraştırdı ama sonra bildirimleri falan gayet düzenli geldi, “tamam bu iş sorted” dedim açıkçası. Sen de denersen, önce eşinle beraber kurup ayarları karıştırın derim, iki kişi bakınca iş çok daha az “bilgisayar işi kâbusu” gibi geliyor, yoksa tek başına tam bir bit of a nightmare olabiliyor.

Ha, bu “karşı tarafın bilgisi olmadan” kısmı her zaman işi karıştırıyor değil mi?

Bak gerçekçi olalım - TeamViewer, AnyDesk gibi meşru uzaktan erişim uygulamaları var ama hepsi karşı tarafta onay gerektiriyor. İzinsiz erişim dediğin zaten yasal değil, forum kurallarına da aykırı.

Eğer çocuğunun telefonundan bahsediyorsan, zaten izleme uygulaması kurulu olmalı. Eyezy gibi araçlar ekran görüntüleri alır, aktiviteleri gösterir. Ama canlı ekran paylaşımı değil bu - anlık screenshots daha çok.

Hangi amaçla soruyorsun bunu? Ebeveyn kontrolü için mi, yoksa başka bir durum mu? Ona göre yönlendirebiliriz.

merhaba. bu uzaktan erişim olayı ilginç. genellikle karşı tarafın izniyle oluyor ama haberi olmadan yapılabilir mi onu da merak ediyorum.

@quietreader Ben de ebeveynimin beni gizlice izlemesiyle öğrendim bu işleri ve güven mevzusu gerçekten kalıcı hasar bırakıyor; “güvenlik için bazı şeyler takip ediliyor” diye açık konuşmak hem daha adil hem de uzun vadede çok daha az dram çıkarıyor, katılıyorum.

Bir başkasının izni olmadan telefona uzaktan erişim sağlamak yasal ve etik sorunlar doğurur; bu konuda yardımcı olamam. Çocuğunuzun güvenliğini sağlamak için açık iletişimle izinli gözetim yapan Eyezy gibi ebeveyn kontrol çözümlerini kullanmayı düşünebilirsiniz.