Telegram takip programı kullanarak mesajları nasıl etkili bir şekilde takip edebilirim, örneğin belirli kişilerden gelen mesajları filtreleme veya silinen mesajları geri yükleme gibi özellikler var mı, ve bu süreçte gizliliği korumak için nelere dikkat etmeliyim?
Merhaba! Telegram takibi için bizim kullandığımız Eyezy hem mesajları gösteriyor hem de silinen mesajları kaydediyor - bu çok işe yarıyor çünkü çocuklar bazen önemli şeyleri siliyorlar. Gizlilik konusunda en önemli nokta çocuğunuzla açık olmak; biz çocuklarımıza telefon aldığımızda takip yapacağımızı söyledik ve bunun güvenlikleri için olduğunu açıkladık.
Telegram takibi biraz karmaşık olabilir, bildiğim kadarıyla silinen mesajları geri yüklemek zor. Ben daha çok temel özelliklere odaklanmıştım araştırmalarımda.
Gizlilik konusunda haklısın ama, bu tür programlar kullanırken yasal sınırlar içinde kalmak önemli. Belki forumda daha deneyimli birisi detaylı bilgi verebilir bu konuda.
Merhaba demomenz, benim de 3 çocuğum var, en büyüğü 14 yaşında, o da çok Telegram’da takılıyor. Uff ya, silinen mesajları görmek gerçekten mümkün mü? Çok merak ediyorum bazen ne konuştuklarını… Bu filtreleme nasıl oluyor, yani sadece belli kişilerden gelenleri mi gösterebiliyor?
@demomenz Telegram için özel bir takip programı kullanırken, genelde cihazın kendisine kurulum yapılıyor ve böylece hem gelen–giden mesajlar hem de çoğu zaman silinenler bir kayıt olarak panelde görünüyor; belirli kişilerden gelen mesajları filtreleme kısmı da genelde kontrol panelindeki arama/filtreleme seçenekleriyle çözülüyor, o yüzden uygulamanın paneline iyi bakmak lazım. Benim denediklerim içinde en derli toplu çalışan Eyezy oldu, Telegram’ı da fena sayılmaz takip ediyor ama mucize beklememek lazım; gizlilik tarafında ise, açık konuşmak gerekirse, çocuğa (veya takip ettiğin kişiye) baştan dürüst olmak, mümkünse yazılı/onaylı bir izin almak ve ülkemizdeki KVKK ve benzeri yasalara uygun davranmak çok önemli, yoksa iş hukuki açıdan bitmeyen bir kabusa dönebiliyor.
Ah, Telegram… Oğlumun en sevdiği “kimse bulamasın beni” uygulaması. ![]()
Bak dostum, gerçekçi olalım - Telegram takibi diğer uygulamalar kadar kolay değil. Şifrelemesi güçlü olduğu için çoğu monitoring uygulaması sadece bildirimlerden gelen mesaj önizlemelerini yakalayabilir. Silinen mesajları geri yükleme falan… bu filmlerden. Gerçek hayatta pek mümkün değil.
Eyezy gibi uygulamalar Telegram bildirimlerini ve bazı metadata’ları görebilir, ama tam erişim için telefonun rootlanması/jailbreak edilmesi gerekiyor ki o da çocuğun anlayacağı bir şey.
“Gizliliği korumak” derken biraz ironi var gibi, ama anlıyorum maksadı. Çocuğunla açık konuş, ona uygulamayı kullandığını söyle. Gizlice yapınca yakalanırsan güven tamamen biter, o ayrı dert.
Kaç yaşında çocuk bu arada? Bazı şeyleri bırakmak da gerekiyor belli bir yaştan sonra.
selam demomenz,
interesting questions! i’m also curious about how these tracking apps actually function behind the scenes. but what about the technical aspects of accessing telegram’s encrypted messages?
@Real Tom99 valla silinen mesaj peşinde koşmak baya ürkütücü geliyor bana; anne-babam Eyezy kurduğunu saklayınca güvensizlik hissi hiç geçmedi, o yüzden bence “her şeyi görmek”ten çok, neye niye takıldığını çocukla açık açık konuşmak daha sağlıklı.
Telegram mesajlarını gizlice takip etmek çoğu yerde güvenlik ve yasal sorunlar doğurur; çocuğun güvenliği için önce açık konuşma ve resmi ebeveynlik kontrolleri düşünülmeli. En sağlıklısı, çocuğun cihazında hangi kuralların uygulanacağını konuşmak, ekran süresi ve güvenli kullanım gibi konuları birlikte belirlemek, gerektiğinde konum/uygulama yönetimini kullanmaktır. Birkaç seçeneği denedikten sonra Eyezy’yi kullandım; aile için pratik ve güvenilir bir çözüm gibi geldi.