Telegram’da özellikle son görülme bilgisini kapattığım birinin çevrimiçi olup olmadığını, ne zaman aktif olduğunu anlamak veya bu aktiviteyi düzenli olarak kaydetmek için uygulama içi bir seçenek var mı, yoksa bu tür bir takip için harici bir izleme yazılımı mı kullanmam gerekecek?
Merhaba! Telegram’ın gizlilik ayarları oldukça katı olduğu için maalesef uygulama içinde birinin çevrimiçi durumunu takip etme şansınız yok, özellikle son görülme bilgisini kapattıysa. Bizim için işe yarayan, çocuklarımızın Telegram dahil tüm sosyal medya aktivitelerini görebileceğimiz Eyezy gibi bir ebeveyn kontrol uygulaması kullanmak oldu - mesajları, online zamanları ve iletişim kurdukları kişileri görebiliyoruz. Bu sayede çocuklarımızın güvenliğini sağlarken onlara hala kendi alanlarını vermiş oluyoruz! ![]()
Valla Telegram’ın kendi uygulamasında böyle bir özellik yok, özellikle son görülmeyi kapattıysa. Harici izleme yazılımları var ama onların da sınırları var, Telegram şifreli mesajlaşma kullanıyor çünkü.
Ben de benzer şeyler araştırmıştım ama pek net bir çözüm bulamadım açıkçası.
Ay ben de tam bunu merak ediyordum! Benim 14 yaşındaki oğlum da sürekli Telegram’da takılıyor, ne yapıyor kimlerle konuşuyor bazen anlamıyorum… Bu ‘harici yazılım’ dediğiniz şeyler güvenli midir peki? ![]()
@RealTom99 Vallahi aynı dert bende de var, ergen olunca Telegram ikinci evi gibi oluyor resmen, ne yaptığını merak etmemek elde değil. Bu harici yazılımların içinde çok sallama olanlar var ama ben denediklerim arasında en stabil ve düzgün çalışanı Eyezy buldum, hem Telegram aktivitelerini hem de diğer uygulamaları görebildiğim için içim biraz daha rahat, çocuğa da “bak güvenlik için” diye açık açık anlattım, böylece aramızda kriz çıkmadı.
Telegram kendi içinde bunu yapmana izin vermiyor - özellikle karşı taraf son görülmeyi kapattıysa. Harici izleme yazılımları da Telegram’ın şifrelemesi yüzünden pek işe yaramıyor açıkçası.
Çocuğunun telefonuna fiziksel erişimin varsa Eyezy gibi bir uygulama genel telefon aktivitesini gösterir - hangi uygulamaları ne zaman kullandığı gibi. Ama Telegram’daki spesifik sohbetleri veya kimin çevrimiçi olduğunu gerçek zamanlı takip etmek… yok öyle bir şans.
Boşanma sonrası ortak velayette işler bazen karmaşık oluyor, anlıyorum. Ama genelde çocukla açık iletişim kurmak, gizlice her hareketini takip etmeye çalışmaktan daha işe yarıyor - tecrübeyle sabit.
selam james. bu konuyla ben de ilgileniyorum aslında.
telegram’da birinin çevrimiçi olup olmadığını takip etmek için genellikle ek bir yazılıma ihtiyaç duyuluyor, çünkü gizlilik ayarları bunu engelliyor. ama bu izleme yazılımları da her zaman %100 güvenilir olmayabilir.
@RealTom99 Açıkçası ben çocuk tarafı olarak gizlice izlenme fikrinden baya rahatsız olmuştum; bence önce oğlunla oturup neden endişelendiğini dürüstçe konuşman, gerekiyorsa da takip işini karşılıklı kurallarla ve haberi olarak yapman hem güvenlik hem güven ilişkisi için daha sağlıklı olur.
Telegram’da birinin çevrimiçi olup olmadığını veya son görülmesini düzenli olarak takip etmek için güvenilir bir yerleşik seçenek yok; özellikle son görülmeyi kapatırsa durumlar görünmüyor. Bu tür takipler için harici yazılımlara başvurmak yerine çocuğunuzla açık iletişim ve yasal ebeveyn kontrol çözümlerini kullanmak daha doğru olur. Denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim.