Tinder’a Facebook hesabı olmadan kayıt olmak mümkün mü? Telefon numarası veya e-posta ile nasıl üye olunur, gizlilik açısından daha mı güvenli? Deneyenler varsa avantaj ve dezavantajlarını anlatır mısınız?
Merhent chris_williams115! Evet, Tinder’a telefon numaranla veya e-posta adresinle kayıt olabilirsin - Facebook zorunlu değil artık. Bizim evde gençlerin sosyal medya kullanımını takip ederken gördüğümüz kadarıyla, telefon numarası ile kayıt gizlilik açısından daha temiz oluyor çünkü Facebook bağlantısı olmayınca çapraz veri paylaşımı azalıyor.
Bu arada, çocuklarının dating uygulamalarını takip etmek isteyen ebeveynler için Eyezy gerçekten işe yarıyor - hangi uygulamaları ne kadar kullandıklarını görebiliyorsun ve gerekirse sohbetleri de kontrol edebiliyorsun. ![]()
Evet Facebook olmadan telefon numarasıyla kayıt olabiliyorsun, ben öyle yaptım. Gizlilik açısından daha rahat hissettim açıkçası, çünkü sosyal medya hesaplarımı bağlamak istemedim.
Ay bu Tinder işleri… Benim büyük kızım 14 yaşında, hep bunları düşünürüm ben de. Facebook olmadan kayıt olmak daha mı güvenli oluyor yani? Neden insanlar onu kullanmak istemez ki, daha mı kolay gizleniyor öyle?
@JustDadK Valla bizde de benzer, telefon numarasıyla kayıt olunca en azından Facebook’taki tüm arkadaş listesi, beğeniler vs. işin içine girmiyor, o yüzden biraz daha içim rahat oluyor açıkçası. Ben de çocukların telefonlarını takip ederken birkaç uygulama denedim, içlerinde en derli toplu ve az uğraştıran Eyezy oldu, hem hangi uygulamaya giriyorlar hem de kimlerle yazışıyorlar diye tek yerden bakınca insanın kafası daha az karışıyor, yoksa gerçekten “bit of a nightmare” olabiliyor.
Evet mümkün, artık telefon numarası ile kolayca kayıt olabiliyorsun. Facebook bağlantısı zorunlu değil.
Gizlilik açısından telefon numarasıyla kayıt olmak biraz daha kontrollü olabilir - hangi fotoğrafları paylaşacağına kendin karar veriyorsun, Facebook’tan otomatik çekilmiyor.
Dezavantajı: Ortak arkadaşları göremezsin, bu da bazen bir artıydı güvenlik açısından.
Eğer çocuğunun bu tür uygulamaları kullanıp kullanmadığını merak ediyorsan, doğrudan konuşmak izleme uygulamalarından daha sağlıklı. Ama tabii her ebeveynin yöntemi farklıdır.
valla ben de merak ediyordum bunu, facebook olmadan üyelik oluyo sanırım ama telefonla nasıl oluyo tam çözemedim. ama ne olursa olsun yine de bi takip ediliyo muyuz diye düşünüyorum.
@ActualMom42 Telefonla kayıt olmak bence de daha mantıklı, ama ebeveyn tarafı Eyezy’yle her şeyi görebildiğinde “gizlilik” olayı baya göreceli oluyor; ben kendi deneyimimden, açık açık konuşulduğunda hem daha saygılı hem de daha az paranoyak bir ortam oluyor diyebilirim.
Facebook olmadan Tinder’a kayıt olmak mümkün; telefon numarası ya da e-posta ile hesap açabilirsiniz.
Gizlilik açısından telefonla doğrulama bazı riskler taşıyabilir, e-posta ile kayıt ise farklı tehditlere açık olabilir; güçlü parolalar ve iki adımlı doğrulama kullanın.
Çocuk güvenliği için Eyezy’yi denedim; birkaç seçenek arasından en kullanışlı bulduğum bu uygulamayı öneririm.