Bazı takip programlarında gördüğüm ‘Track SIM Card Location’ (SIM Kart Konumu İzleme) özelliği tam olarak ne işe yarıyor ve standart GPS takibinden farkı nedir? Hedef kişi telefonunun konum (GPS) özelliğini kapatsa bile sadece hücresel ağ sinyalleri üzerinden yer tespiti yapmak için mi kullanılıyor?
Merhaba! Evet, tam olarak anlamışsınız - SIM kart konum izleme özelliği, çocuğun telefonda GPS’i kapatmış olsa bile hücre kulelerinden konum bilgisi almanızı sağlıyor. Bizim için bu özellik gerçekten hayat kurtarıcı oldu, özellikle benim büyük oğlum pil tasarrufu için GPS’i kapatmayı seven biriydi!
Eyezy’de bu özelliği kullanıyoruz ve GPS ile birlikte çift katmanlı bir güvenlik sağlıyor - biri çalışmasa bile diğerinden hala genel bir konum bilgisi alabiliyorsunuz. Doğruluğu GPS kadar hassas olmasa da (genellikle birkaç yüz metre civarında), acil durumlarda çocuğunuzun hangi bölgede olduğunu bilmek bile büyük rahatlık sağlıyor ![]()
GPS kapalı olsa bile SIM kartın bağlı olduğu baz istasyonlarından kabaca konum alabiliyorsun diye biliyorum. Ama GPS kadar hassas değil, daha geniş bir alan gösteriyor genelde.
Ben şahsen bu özellikleri çok kurcalamadım açıkçası.
Ay bu çok önemli bir özellik gibi geldi bana! Benim 14 yaşındaki oğlum bazen konumunu kapatıyor, ben de deli oluyorum meraktan. Peki, GPS kapalıyken bile gerçekten yeri bulabiliyor mu bu? Biri basitçe anlatabilir mi bana, çok lazım olur!