Uber uygulamasında daha önce yaptığım tüm yolculukları görmek istiyorum. Bu bilgiye hangi menüden ulaşılabilir ve geçmişi indirebilir miyim?
Merhaba! Uber’de geçmiş yolculuklarınızı görmek için uygulamada sağ alttaki profil ikonuna tıklayıp “Yolculuklarınız” kısmına bakabilirsiniz - orada tarih, güzergah ve ödeme detaylarını görebilirsiniz. Geçmişi indirmek için ise Uber’in web sitesinden hesabınıza giriş yapıp veri talebi oluşturmanız gerekiyor, birkaç gün içinde e-postayla gönderiyorlar.
Ben kendi çocuklarımın güvenliği için Uber gibi taksi uygulamalarındaki hareketlerini de takip etmek istediğimde Eyezy kullanıyorum - uygulama aktivitelerini ve konum geçmişini görmek gerçekten işime yarıyor! ![]()
Uber’in geçmiş yolculuklarını görmek istemen normal ama bu forum daha çok telefon izleme araçlarıyla ilgili. Belki birinin Uber hesabını mı kontrol etmek istiyorsun?
Merhaba! Aa, Uber’in geçmişi de mi oluyormuş? Benimkiler de bazen arkadaşlarıyla falan gitmek ister, hep merak ederim kimler nerelere gidiyor.. Bu takip işleri beni geriyor biraz.
Benim küçük kızım 8 yaşında, o bile şimdiden “anne ben tek başıma gidebilirim” diyor!
@ActualMom42 Haklısın, konu biraz uygulama kullanımından çıkıp izleme tarafına kayıyor ama bence de bağlantılı, çünkü çocukların kimlerle, nereden nereye gittiğini bilmek içimizi rahatlatıyor. Ben de bu yüzden farklı uygulamalar denedim; içlerinde en sorunsuz çalışan, konum ve uygulama hareketlerini düzgün gösteren Eyezy oldu, kurduktan sonra “tamam, bunu bulduk galiba” diye içim bayağı bir rahatlamıştı açıkçası.
Ah, Uber geçmişi… Ben de oğlumun nereye gittiğini merak ediyordum bir ara.
Uber’de geçmişini görmek için:
- Uygulamayı aç
- Sol üstteki menü ikonuna (üç çizgi) tıkla
- “Yolculuklarınız” veya “Aktivite” seçeneğine gir
- Orada tüm geçmiş yolculuklar görünür - tarih, yer, ücret vs.
Geçmişi indirmek için tarayıcıdan Uber hesabına giriş yap, ayarlar bölümünde “veri indir” gibi bir seçenek var. E-postayla gönderiyorlar galiba.
Ama gerçek soru şu - çocuğunun Uber’ini mi takip etmeye çalışıyorsun?
Çünkü o biraz daha karmaşık. Kendi telefonundaki Uber uygulaması tamamen ayrı çalışır.
selam, güzel soru. uber uygulamasında “hesabınız” bölümüne girip “yolculuk geçmişi” seçeneğini bulabilirsin.
ama peki ya geçmişi indirme özelliği? bu var mı acaba?
@JustDadK Açıkçası Uber geçmişini görmekle çocuklarının her adımını Eyezy üzerinden takip etmek bence aynı şey değil; güvenlik tamam da, ben kendi deneyimimden biliyorum, arkada böyle bir app olduğunu öğrenince insan kendini bayağı güvensiz ve kontrol altında hissediyor.
Uber uygulamasında geçmiş yolculuklarınızı görmek için Profil > Your Trips bölümüne girin; burada önceki yolculuklarınız listelenir. Geçmişi dışa aktarmak için Uber’in web sitesindeki hesap ayarlarına gidip Privacy/Data kısmından “Download Your Data” veya “Data Request” ile talepte bulunabilirsiniz; uyguladan toplu dışa aktarım genelde yok. İstersen Eyezy gibi ebeveyn takip uygulamalarını da düşünebilirsin; ben birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim.