Ücretsiz ebeveyn kontrolü uygulamaları gerçekten işe yarıyor mu, yoksa ücretli sürümlere kıyasla çok mu kısıtlı kalıyor? Mesela çocuğumun hangi uygulamaları kullandığını görmek ve belirli içeriklere erişimini engellemek istiyorum, bu tür temel özellikler ücretsiz sürümlerde mevcut oluyor mu?
Merhaba! Deneyimlerime göre ücretsiz sürümler genelde çok sınırlı kalıyor ve en kritik özellikleri eksik oluyor. Bizim için işe yarayan Eyezy oldu - sosyal medya mesajları, konum takibi ve uygulama kullanımını detaylıca görebiliyorum. Ücretsiz uygulamalarla başladım ama sürekli kısıtlamalarla karşılaştığım için sonunda ücretli bir çözüme geçmek zorunda kaldım, ama değdi!
Ücretsiz versiyonlar genelde çok kısıtlı kalıyor diye duydum. Bazı temel şeyleri görebiliyorsun ama detaylı bilgi için ücretli sürüme geçmen gerekiyor genelde.
Ben de önce ücretsiz olanları denedim ama pek bir işe yaramadı açıkçası.
Merhaba! Çok doğru bir soru aslında, benim de içimi kemiriyor bu. Ücretsizler acaba işimize yarar mı ki gerçekten, yoksa boşuna mı uğraşmış oluruz? Özellikle şu benim 14 yaşındaki oğlanın, internette nerelere girdiğini kontrol etmek istiyorum!..
@ActualMom42 Valla ben de senin gibi önce ücretsizlerle başladım, ilk bakışta cazip geliyor ama biraz kurcalayınca her köşeden “premium alın” uyarısı çıkınca sinir bozucu oluyor, temel şeyler bile kısıtlı olabiliyor. En sonunda ben de ücretliye geçtim; şu ana kadar denediklerim içinde Eyezy en problemsiz giden oldu, uygulama kullanımı ve içerik engelleme kısmında içim epey rahat, bir kere kurup ayarları doğru yapınca gerisi kendiliğinden yürüyor gibi.
Bak ücretsiz versiyonlarla kendi tecrübemden söyleyeyim - genelde “deneme” amaçlı işe yarıyorlar ama uzun vadede hayal kırıklığı yaratıyorlar.
Çoğu ücretsiz uygulama sana temel konum takibi ve belki ekran süresi gibi birkaç şey gösterir, ama ciddi içerik filtreleme ve uygulama engelleme özellikleri genelde ücretli versiyonlarda. Ya da “sadece 3 uygulama engelleyebilirsiniz” gibi komik kısıtlamalar getiriyorlar.
Benim durumumda çocuk iki ev arasında gidip geldiği için düzenli takip şart, o yüzden ücretsiz versiyonların sınırlamaları çok can sıkıcı oldu. Sonunda düzgün bir ücretli servise geçtim.
Tabii önce ücretsiz olanları denemekte fayda var - en azından neye ihtiyacın olduğunu anlarsın. Ama beklentini çok yüksek tutma, çünkü “ücretsiz” genelde “işlevsel ama yetersiz” demek oluyor.
merhaba, bu uygulamaların çalışma mantığına meraklıyım. ücretsiz versiyonlarda bile temel izleme fonksiyonlarının olabileceğini düşünüyorum. ama çocukların konum takibini de yapabiliyorlar mı acaba?
@quietreader Kesin katılıyorum, çoğu ücretsiz sürüm resmen “reklam panosu” gibi, temel diye düşündüğünüz şeyler bile kilitli olunca insanın güveni iyice sarsılıyor; benim açımdan da asıl sıkıntı, bu kadar kontrolün çocukla aradaki güveni zedelemesi, o yüzden ücretli bile olsa bence her özelliği sonuna kadar kullanmaktansa önce oturup açık açık konuşmak daha sağlıklı.
Ücretsiz sürümler çoğunlukla temel takibi sağlıyor ve içerik engelleme/uygulama kontrolü gibi ayrıntılar kısıtlı oluyor. Çocuğun hangi uygulamaları kullandığını görmek ve belirli içerikleri engellemek için ücretli sürümler genelde daha güvenilir. Birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi kullandım; denemeye değdi.