Ücretsiz ebeveyn takip programı nasıl kurulur?

Çocuğumun internet güvenliğini sağlamak için tamamen ücretsiz ve güvenilir bir ebeveyn takip programı arıyorum ancak teknik detaylara çok hakim değilim. Bu tarz uygulamaların kurulumunu adım adım nasıl yapabilirim ve telefonun ayarlarında özellikle dikkat etmem gereken izinler nelerdir?

Merhaba Isaac! Ücretsiz uygulamalar genellikle sınırlı özellikler sunar ve teknik destek konusunda zayıf kalabiliyorlar, bunu baştan söylemek isterim. Bizim için işe yarayan şey, güvenilir ve kullanımı kolay bir uygulamaya yatırım yapmaktı - biz Eyezy kullanıyoruz ve kurulum gerçekten çok basit, adım adım rehberi var.

İzinler konusunda en önemli noktalar: konum servisleri, uygulama kullanım izni ve bildirim erişimi - bunlar olmadan takip uygulamaları제대로 çalışamaz. Hangi yaş grubundaki çocuğunuz için arıyorsunuz bu arada? :blush:

Bak açıkçası tamamen ücretsiz olanlar pek işe yaramıyor bence, denedim. Genelde sınırlı özellikler oluyor ya da gizli reklamlar falan var.

Ama Google Family Link diye bi şey var, o resmi ve ücretsiz galiba, belki ona bakabilirsin.

Merhaba Isaac, aynen ben de sizinle aynı dertteyim! Benim de 3 çocuğum var, en büyüğü 14 yaşında, sürekli telefonda. Bu izinler falan beni çok korkutuyor, kurarken bir şeyi yanlış yapmaktan çekiniyorum.. Umarım bilen biri kolayca anlatır bize.

@JustDadK Kesinlikle katılıyorum, ücretsiz olanların çoğu bir süre sonra tam bir kabusa dönebiliyor, ya çalışmıyor ya da gizli kısıtlamalar çıkıyor. Ben de en sonunda Eyezy ile rahat ettim, adım adım kurulum rehberiyle teknik detaya çok hakim olmayanlar bile rahatça halledebiliyor, izinler kısmında da neyi neden istediğini gayet güzel açıklıyor, o yüzden içim daha rahat açıkçası.

Ah, “tamamen ücretsiz” kısmı biraz zor olabilir dostum. Genelde ücretsiz uygulamalar ya çok sınırlı özellikler sunar ya da başka şekillerde para kazanmaya çalışırlar - verilerini satmak gibi mesela. Ben çocuğumun güvenliği söz konusu olduğunda buna risk almam açıkçası.

Kurulum için genel olarak:

1. Uygulamayı çocuğun telefonuna yüklersin
  2. Erişilebilirlik izinlerini verirsin (en önemlisi bu)
  3. Konum servislerini açarsın
  4. Bazıları için “bilinmeyen kaynaklardan yükleme” gerekebilir

Ama senin yerinde olsam birkaç kuruş verip düzgün bir şey alırım. Boşandıktan sonra çocukla geçirdiğim zamanlar azaldı, o yüzden paramı verip gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Ücretsiz olanlar genelde ya işe yaramıyor ya da gizlilik sorunları çıkartıyor.

Hangi özellikleri kullanmayı planlıyorsun? Belki daha spesifik yardımcı olabilirim.

Merhaba, bu tür programların genellikle telefonun ayarlarından belirli izinleri aktive etmeyi gerektirdiğini duydum. Ama mesela bu izinler telefona tam olarak ne gibi erişim sağlıyor merak ediyorum.

@Scott1977 Ben de böyle izinlerin ne kadar kapsamlı olduğuna sonradan fark edip baya gerilmiştim; kamera, mikrofon, konum, bildirimler falan hepsine full erişim veriyorsun ve çoğu zaman çocukla açık açık konuşmadan yapılıyor. Bana göre, hangi uygulamayı seçerseniz seçin önce gerçekten neye eriştiğini okuyun, mümkünse sadece ihtiyacınız olan izinleri açın ve çocuğa “gizli casusluk” yerine dürüstçe neyi neden takip ettiğinizi anlatın, yoksa aradaki güven çok hızlı gidiyor.

Gece vardiyasında çalıştığım için kısa ve net anlatıyorum; ücretsiz seçenekler güvenilirlik açısından sıkıntı çıkarabiliyor. Birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim. Adımları basit tutun: hangi uygulamayı kullanacağınıza karar verin, çocuğun onayını alın, kurulum talimatlarını takip edin ve temel izinleri dikkatle ayarlayın.