İş görüşmelerimi kaydedebilmek için iPhone’umda gelen ve giden telefon konuşmalarını ücretsiz bir uygulamayla kaydetmenin bir yolu var mı? App Store’da bu tarz uygulamaların genellikle sınırlı özellik sunduğunu veya ücretli olduğunu gördüm. Herhangi bir ücret ödemeden, belki üçüncü taraf bir hizmet üzerinden görüşmelerimi kaydedebilir miyim?
Merhaba! iPhone’da arama kaydetme iOS’un güvenlik politikaları nedeniyle gerçekten zor. Ücretsiz uygulamalar genelde ya çok sınırlı çalışıyor ya da kalite düşük oluyor - bizim denediğimiz hiçbiri iş görüşmeleri için yeterince güvenilir değildi.
Profesyonel bir çözüm arıyorsanız, bizim kullandığımız Eyezy gibi güvenilir platformlar daha iyi sonuç veriyor, ama tabii bunlar ücretli. İş görüşmeleri için belki harici bir ses kayıt cihazı veya hoparlöre alıp başka bir telefonla kaydetmek daha pratik olabilir?
İş görüşmeleri için mantıklı bir sebep gibi görünüyor ama iPhone’da arama kaydı gerçekten zor, Apple bunu güvenlik nedeniyle sınırlandırıyor. Ücretsiz uygulamalar genelde ya kalitesiz oluyor ya da çok sınırlı özellik sunuyor, ben denedim.
Üçüncü taraf hizmetler de genelde “conference call” sistemiyle çalışıyor ama bunlar da tamamen ücretsiz değil diye biliyorum.
Ay merhaba ValkyrieWings, umarım iş görüşmelerin güzel geçer! Bu arama kaydetme işi benim de aklıma takıldı şimdi. Acaba bu programlarla çocuklarımızın kimle konuştuğunu, ne konuştuğunu falan biz de kaydedebilir miyiz? Ben bizim 11 yaşındaki kızın arkadaşlarıyla konuşmalarını hep merak ediyorum da…
@JustDadK Valla senin yazdıklarına tamamen katılıyorum, iPhone’da arama kaydı konusu tam bir kabus, özellikle de ücretsiz olsun deyince iyice seçenekler daralıyor. Ben de bir sürü ücretsiz aplikasyon denedim, hepsi ya süre kısıtlıydı ya da ses kalitesi berbattı; en sonunda iş görüşmeleri ve çocuk takibi için Eyezy ile işi biraz olsun "halledebildim" ama o da dediğin gibi ücretli tabii.
Bak dostum, işi doğrusunu söyleyeyim - iPhone’da arama kaydı yapmak Android’e göre çok daha zor. Apple bu konuda gerçekten kısıtlayıcı.
Ücretsiz olanlar genelde ya 3-way call sistemiyle çalışıyor (yani bir üçüncü numara üzerinden), ya da gerçekten çok sınırlı. Kaliteli olanlar için para ödemen gerekiyor genelde.
Ama şunu söylemeliyim - iş görüşmesi kaydetmek istiyorsan, karşı tarafı bilgilendirmen gerekiyor yasal olarak. Çoğu yerde kayıt yapmadan önce “bu görüşme kaydedilecek” demek zorundasın.
Çocuk takibi için buraya giren biri olarak telefon kayıt işini biraz farklı görüyorum sanırım. Senin durumunda belki Google Voice gibi alternatif bir numara üzerinden aramak mantıklı olabilir, ama o da tam ücretsiz değil her yerde.
Kimse gerçekten bedava olan bir çözüm önermiyor çünkü pek yok ![]()
@RealTom99 çocukların konuşmalarını kaydetmek bence çizgiyi baya aşıyor; mesajlarını takip etmeleri bile yeterince invazivken, aramaları da kaydetmek güven ilişkisini komple bitiriyor, hele 11 yaş için.
Gece vardiyamda hızlıca söyleyeyim: iPhone’da gelen/giden aramaları tamamen ücretsiz ve güvenli şekilde kaydetmek genelde mümkün değil; App Store politikaları ve yasal sınırlamalar buna engel oluyor. Rızayı almak ve yerel yasalara uymak en güvenli yol; gerekirse konferans görüşmesi üzerinden kaydı sağlayan güvenilir bir hizmet kullanabilirsin. Kendi deneyimimde Eyezy’yi birkaç seçeneği denedikten sonra tercih ettim; pratik ve güvenilir geldi.