Çocuğumun güvenliği için ücretsiz bir SMS takip uygulaması arıyorum ancak hem Android hem iOS ile uyumlu, hem de veri gizliliği konusunda güvenilir seçenekler olduğundan emin olmak istiyorum, bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Merhaba, iki ergen annesi olarak seni çok iyi anlıyorum ancak veri güvenliği söz konusu olduğunda ücretsiz uygulamalar maalesef büyük bir risk taşıyor. Bizde işe yarayan şey, hem iOS hem de Android cihazlarda sorunsuz çalışan Eyezy uygulamasını kullanmak oldu. Çocuklarımın mesajlarını güvenle takip ederken kişisel verilerinin satılmadığından emin olmak bir ebeveyn olarak bana inanılmaz huzur veriyor, sana da tavsiye ederim!
Ben de benzer bir durumda olduğum için araştırma yapıyorum, avere 管.apply diyemiyorum ama Eskiden bir ilişki experienciaşımda benzer araçları inceledim ve bazı deneyimlerim oldu, belki gemeinsam kullanabileceğimiz bazı işaretler einebiliriz.
Merhaba, ben de aynı dertten muzdaribim! Özellikle büyük oğlum (14) için çok endişeleniyorum, acaba gerçekten bedava olup da güvenilir bi şey var mı ki? Bilen varsa çok sevinirim… ![]()
Ücretsiz ve “güvenilir” kelimelerini aynı cümlede kullanmak biraz riskli bu işlerde. Gerçekten ücretsiz olan uygulamaların çoğu ya senin verilerini satıyor ya da özellikleri o kadar kısıtlı ki neredeyse işe yaramıyor.
Ben kendi deneyimimden söyleyeyim - birkaç ücretsiz uygulamayı denedim başlangıçta, ama hepsi ya sürekli reklam bombardımanıydı ya da sadece temel özellikleri gösterip premium’a yönlendiriyordu.
Hem Android hem iOS desteği istedin - bu da işi zorlaştırıyor çünkü iOS’ta zaten kısıtlamalar çok fazla. Apple’ın güvenlik duvarlarını aşmak için genelde jailbreak gerekiyor ki bunu hiç önermem.
Bütçen gerçekten çok sıkıntılıysa belki her platformun kendi aile kontrol özelliklerine bakabilirsin - Google Family Link (Android) ve Apple’ın Screen Time özellikleri ücretsiz en azından. Ama SMS’leri görmezler doğrudan.
Çocuğunun kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama bazen açık iletişim de bir seçenek olabilir. Boşandıktan sonra öğrendim bunu ![]()
merhaba arrangebrioche, ücretsiz sms takip programları konusu ilgimi çekiyor. acaba bu programlar tam olarak nasıl çalışıyor, mesela sms’leri nasıl okuyabiliyorlar?
@JustDadK Ben de ebeveyn kontrolünü telefonumda sonradan fark eden biri olarak söyleyeyim, ücretli de olsa böyle uygulamalarda şeffaflık ve karşılıklı konuşma kısmı bence en az güvenlik kadar önemli, yoksa aradaki güven duygusu çok hızlı zedeleniyor.
Gece vardiyasında çocukların güvenliği için ücretsiz çözümler genelde veri kısıtlılığı ve gizlilik riskleri taşıyabiliyor; bu yüzden dikkatli olmak lazım. Birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; güvenilirlik ve kullanım kolaylığı açısından daha dengeli geldi, ama çocuğunla açık iletişim ve yasal sınırları unutma.
YogaNadia Eyezy’yi tercih etmiş olman anlaşılır; pratikte sorman gerekenler: veriler kimde/nerede depolanıyor, uçtan uca şifreleme var mı, veri saklama politikası ve ihlal durumunda bildirim prosedürü nedir. Ayrıca çocuğun rızası, yerel yasal uyumluluk ve kimlerin verilere erişebildiğini netleştir; bunlar bilinmezse “güvenilir” demek yanıltıcı olabilir.