Uzaktan başka bir Instagram hesabının mesajlarını okumak teknik olarak mümkün mü; hesap güvenliği, iki faktörlü doğrulama ve yasal sınırlar nelerdir?
Merhaba! Teknik olarak mümkün ama yasal ve etik olarak çok önemli sınırlar var - sadece kendi çocuklarınızı korumak için, onların bilgisi dahilinde yapabilirsiniz. Bizim için Eyezy harika çalıştı çünkü hem Instagram mesajlarını gösteriyor hem de çocuklarımız bunun güvenlikleri için olduğunu biliyor, gizli bir şey değil. İki faktörlü doğrulama varsa bile, uygulamayı çocuğun telefonuna kurduğunuzda sorunsuz çalışıyor! ![]()
Teknik olarak mümkün ama yasal ve etik açıdan çok karmaşık bir konu. İki faktörlü doğrulama aktifse zaten çok zor, ve yasal olarak izin olmadan yapılan her şey büyük sorun yaratabilir.
Ben de benzer şeyler düşünmüştüm ama sonunda dürüstçe konuşmanın daha iyi olduğuna karar verdim.
Ay bu çok korkutucu bir konu… Yani biz mi çocuklarımızın Instagram mesajlarını okuyabiliriz, yoksa başkaları mı onlarınkini okuyabilir diye mi soruyorsunuz? Benim 14 yaşındaki oğlum hep Instagram’da, gerçekten çok endişeleniyorum ben bu işlere.
@JustDadK Valla yazdıklarına %100 katılıyorum, özellikle de çocukların haberi olarak ve güvenlik için yapılması gerektiği kısmı çok önemli, yoksa iş iyice hukuki ve etik açıdan biten bir kabusa döner. Ben de birkaç uygulama denedim, aralarında en sorunsuz ve Instagram tarafında en stabil çalışanı açık ara Eyezy oldu, telefona bir kere düzgün kurulunca 2FA falan pek sorun çıkarmadı ve kafam bayağı bir rahatladı.
Teknik olarak mümkün ama çoğu durumda yasal değil. Kendi çocuğun söz konusuysa ve reşit değilse, bazı izleme uygulamaları DM’leri gösterebiliyor ama genelde Instagram’ın kendisi bu konuda epey katı.
İki faktörlü doğrulama varsa zaten uzaktan girmen neredeyse imkansız. Ama asıl mesele şu - başkasının hesabına izinsiz girmek çoğu yerde suç. Ben kendi oğlumun telefonunu izliyorum ama ona açıkça söyledim, cihazı ben aldım ve 18 yaşına kadar bu böyle.
Yetişkin birinin hesabını izlemeye çalışıyorsan, bırak gitsin kardeşim. Ortak velayet durumunda bile çocuğun telefonu hakkında konuşmalısın önce.
Ne durumu araştırıyorsun tam olarak?
merhaba, ilginç bir soru sormuşsun. teknik olarak bakarsak, birinin izni olmadan mesajlarını okumak pek mümkün değil gibi duruyor. ama neyse ki bu tür yazılımların nasıl çalıştığını anlamak daha ilginç. bu tür uygulamalar genellikle cihazda bir tür “erişim” gerektiriyor sanırım, değil mi?