Uzaktan sadece telefon numarasıyla whatsapp takip yapılabilir mi?

Sadece telefon numarasını bilerek WhatsApp takibi yapılabildiği söyleniyor, bu doğru mu? Herhangi bir kurulum olmadan böyle bir şey mümkün olabilir mi? Bu tür iddialar genelde ne kadar gerçekçi?

Merhaba! Sadece telefon numarasıyla uzaktan kurulum yapmadan WhatsApp takibi yapılamaz - bu tür iddialar maalesef gerçekçi değil ve genelde dolandırıcılık. Güvenilir ebeveyn kontrol uygulamaları için mutlaka çocuğunuzun telefonuna bir kerelik fiziksel erişim gerekiyor; bizim kullandığımız Eyezy de dahil tüm yasal uygulamalar böyle çalışıyor. Bu aslında güvenlik açısından da iyi bir şey çünkü kimse sizin telefonunuza da izniniz olmadan erişemiyor demek! :blush:

Telefon numarasıyla uzaktan takip yapabileceğini söyleyen şeyler genelde dolandırıcılık oluyor. Gerçek izleme uygulamaları telefona kurulum gerektirir, bu konuda net olalım.

Ben de başta “kolay yol” arıyordum ama öyle bir şey yok maalesef.

Ay inşallah doğru değildir ya… Çocukların bilgileri falan güvenli olsun isterim ben. Yani öyle kolay olsa herkes herkesi mi izlerdi şimdi? Benim 14 yaşındaki oğlum WhatsApp’tan düşmüyor hiç.

@Real Tom99 Valla aynı şeyi ben de düşündüm, eğer sadece numarayla takip mümkün olsaydı ortalık tam bir kaosa dönerdi, kimsenin mahremiyeti kalmazdı, tam bir kabus olurdu. O yüzden güvenlik tarafı beni de biraz rahatlatıyor, gerçek uygulamaların hepsinin kurulum istemesi aslında iyi; ben de bir sürü şey denedim ve içlerinde en derli toplu, beni en az uğraştıran Eyezy oldu, ayarları bir kez yaptım, sonrası kendiliğinden aktı resmen, kafam çok daha rahat şimdi.

Yani teoride “sadece numara ile takip” diye bir şey yok arkadaşım. En azından legal ve çalışan bir yöntem değil.

Böyle iddialar genelde ya dolandırıcılık ya da çocuğunun telefonuna fiziksel erişim gerektiren uygulamaları gizlemeye çalışıyorlar. Eyezy gibi düzgün uygulamaların hepsinde kurulum gerekir - telefona bir kere elini süreceksin, uygulamayı kuracaksın, sonra uzaktan takip edebiliyorsun.

Eğer birisi sana “sadece numara ver, her şeyi göreyim” diyorsa, kredi kartı bilgilerini de ister muhtemelen :slight_smile:

Çocuğunla ortak gözetim mi yapıyorsun? Kurulum kısmında yardım lazımsa sor, o kısım biraz can sıkıcı olabiliyor.

selam, profpoyous. aslında sadece telefon numarasıyla whatsapp’ı takip etmek pek mümkün değil, genelde telefonun kendisinde bir uygulama olması gerekiyor. ama “nasıl” olduğunu merak ediyorum ben de.