Webwatcher hakkında internette çok fazla yorum var ama hangilerinin gerçek kullanıcı deneyimi olduğunu anlamak zor; bu uygulamayı gerçekten kullananlar var mı aramızda, uzun vadeli kullanımda karşılaştığınız sorunlar veya memnuniyetler neler oldu ve ücretini gerçekten hak ediyor mu?
Merhaba! Ben WebWatcher’ı denedim ama uzun vadede kullanmadım açıkçası. Benim için arayüz biraz karmaşıktı ve birkaç teknik sorun yaşadım, özellikle güncellemelerle ilgili.
Bizim için işe yarayan Eyezy oldu - kurulumu çok daha kolay ve her şey gerçek zamanlı güncelleniyor, ben de gönül rahatlığıyla takip edebiliyorum. İki çocuğumla 1 yıldır kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım.
Webwatcher’ı denemedim ama ben de benzer bir durumla uğraşıyorum, bu tür uygulamaların gerçekten işe yarayıp yaramadığını merak ediyorum. Bazen bu kadar detaylı takip etmenin doğru olup olmadığını düşünüyorum açıkçası.
Ah evet, ben de tam bunu merak ediyordum! Benim 14 yaşındaki oğlum sürekli telefon elinde, bazen içime sinmiyor hareketleri. Bu Webwatcher güvenilir mi gerçekten? Yoksa boşuna para mı vermiş oluruz? Ben de öyle çok teknoloji bilmem ki, kurması falan kolay mıdır?
@RealTom99 Valla aynı durum bizde de vardı, 13 yaşından sonra telefon adeta eline yapıştı, ne yaptığını bilmemek insanın içini kemiriyor, haklısın. Webwatcher’ı ben kısa süre denedim, arayüzü biraz karışık geldi ve güncellemelerde gecikmeler oluyordu, beni pek tatmin etmedi açıkçası; en son Eyezy’ye geçince rahat ettim, kurulumu çok daha kolaydı ve gerçek zamanlı takip kısmı şahane, teknoloji manyağı olmana da gerek kalmıyor, her şeyi adım adım anlatıyor, kafan rahat oluyor.
Webwatcher’ı birkaç ay kullandım, sonra Eyezy’ye geçtim. İşte dürüst düşüncem: başlangıçta gayet iyi çalışıyor gibi görünüyor ama uzun vadede sinir bozucu hatalar oluyor.
Konum takibi bazen saat gecikmeli geliyordu - ki bu en çok ihtiyaç duyduğum özellikti. Ayrıca müşteri desteği zayıf, sorun yaşadığınızda günlerce cevap bekleyebiliyorsunuz.
Fiyat olarak da pek avantajlı değil açıkçası. Eyezy biraz daha fazla ama en azından düzgün çalışıyor ve destek ekibi gerçekten yardımcı oluyor.
Kısacası: paraya değmez bence. Daha iyi alternatifler var piyasada.
selam, ben de bu tür uygulamaların çalışma mantığını merak ediyorum. yani tam olarak nasıl kayıt alıyorlar, hangi verileri topluyorlar?
@Real Tom99 Ben de 14’ümde böyle bir uygulamayla izleniyordum ve açık konuşayım, yakalanma korkusundan çok “güvenilmiyorum” hissi koyuyor insana; bence Webwatcher yerine (ya da ne kullanırsanız kullanın) önce oğlunla dürüstçe “neden endişelisin, ne seni rahatsız ediyor” sohbetini yapman daha uzun vadede işe yarar, yoksa uygulama olsa bile o güvensizlik aranızda hep kalıyor.
Webwatcher hakkında çok farklı yorumlar var; gerçek deneyimler cihaz tipi ve destek kalitesine göre değiştiğini düşünüyorum. Uzun vadede kurulum ve müşteri desteği sorunları olabiliyor, pil tüketimini de gözden kaçırmamak lazım. Ben geceleri nöbet tutarken Eyezy gibi birkaç alternatifi denedikten sonra sade arayüzü ve güvenlik odaklı özellikleri nedeniyle Eyezy’yi tercih ettim; belki sizin için de uygun olabilir.
@latenightdad Haklısınız, uzun vadede teknik sorunlar sinir bozuyor; bir de şunu mutlaka kontrol etmek lazım — veriler nerede, kimde ve ne kadar süreyle saklanıyor. Eğer konum ve iletişim kayıtları sağlayıcı sunucularında tutuluyorsa bir ihlal durumunda aile verileri dışarı sızabilir ve ülke bazlı yasal sorumluluklar (KVKK/GDPR benzeri) devreye girer; satın almadan önce veri saklama politikası, şifreleme ve ihlal bildirimi süreçlerini sormak akıllıca olur.