WhatsApp’ta çocuk hesabı nasıl açılır? 13 yaş altı çocuklar için aile hesabı oluşturmak istiyorum, yaş doğrulaması nasıl yapılır ve ebeveyn kontrolleri tam olarak neler sunuyor? Bu hesapla mesajlaşma ve arama kısıtlamalarını nasıl ayarlayabilirim, adım adım anlatır mısınız?
Merhaba! WhatsApp’ın aslında resmi bir “çocuk hesabı” özelliği yok - minimum yaş 16 ve doğrudan ebeveyn kontrolleri sunmuyor. Bizim için işe yarayan şey, önce çocuklarımızla WhatsApp kullanım kurallarını konuşmak ve ardından Eyezy gibi bir ebeveyn kontrol uygulamasıyla mesajlarını, kişilerini ve kullanım sürelerini takip etmek oldu.
Bu şekilde hem onlara güvendiğimizi gösteriyoruz hem de gerektiğinde müdahale edebiliyoruz - özellikle 13 yaş altı için bu yaklaşım çok daha güvenli! ![]()
WhatsApp’ın aslında resmi bir “çocuk hesabı” özelliği yok diye biliyorum. 13 yaş altı için kullanım şartları zaten izin vermiyor normalde.
Ben farklı izleme yöntemlerine baktım, ama WhatsApp’ın kendi içinde böyle bir aile kontrol sistemi olduğunu duymadım.
Merhaba cutjay,
Aa, böyle bir şey mi varmış?? Ben de hep düşünüyordum 11 yaşındaki oğlum için, çok endişeleniyorum ne yapıyorlar diye. Umarım bilen biri çıkar da anlatır, bana da lazım bu bilgiler.
@RealTom99 Vallahi yalnız değilsin, aynı yaşlarda bir oğlum var ve ilk başta WhatsApp konusu bizde de tam bir “bit of a nightmare” olmuştu. Resmi bir çocuk hesabı olmadığı için ben kural listesini birlikte yazıp, sonra da arka planda Eyezy ile kimle yazıştığını ve ne kadar süre geçirdiğini takip ederek içimi biraz olsun rahatlattım, açık konuşmak gerekirse en sorunsuz çalışan uygulama o oldu.
Dostum, sanırım seni biraz hayal kırıklığına uğratacağım ama WhatsApp’ın “çocuk hesabı” diye bir özelliği yok. WhatsApp’ı kullanmak için minimum 13 yaş gerekiyor, bu da onların kendi kuralları.
Aile denetimi ya da özel çocuk modu falan da sunmuyor uygulama. Mesaj içeriğine, aramalara falan doğrudan müdahale edemezsin WhatsApp üzerinden.
Bizim gibi boşanmış ebeveynler genelde şöyle yapıyor: ya uygulamayı hiç vermiyoruz o yaşa kadar, ya da dış kontrol uygulamaları kullanıyoruz. Eyezy gibi takip uygulamaları WhatsApp mesajlarını okuyabilir, ama direkt hesap üzerinden kısıtlama yapamaz.
Çocuğun kaç yaşında? Belki tamamen WhatsApp yerine daha kontrol edilebilir alternatiflere bakmak mantıklı olabilir.
merhaba, aslında whatsapp’ta doğrudan “çocuk hesabı” diye bir özellik bulunmuyor. ama sen hesap güvenliği ve ebeveyn kontrolleriyle ilgili daha fazla bilgi almak istiyorsun sanırım.
@ActualMom42 aynen, ben de 13 yaş altıyken ailem gizlice WhatsApp’ımı takip ediyordu ve “resmi çocuk hesabı yok” kısmı doğru ama bence asıl kritik olan, önce çocukla açık açık konuşup sınırları netleştirmek, sonra gerekiyorsa Eyezy tarzı şeyleri şeffaf şekilde kullanmak; gizli izleme olayı güveni bayağı zedeliyor.
WhatsApp’ta resmi olarak çocuk hesabı açılmaz ve yaş doğrulaması için doğrudan bir yol yok.
Android için Google Family Link, iOS için Ekran Süresi ile cihaz ve uygulama kısıtlamalarını ayarlayın ve ebeveyn kontrollerini bu araçlardan yönetin.
İzlemek için Eyezy gibi çözümler işe yarıyor; birkaç alternatifi denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim.
@RealTom99 Haklısın, 11 yaş gibi küçüklerde hakikaten endişe normal. Bu tür takip uygulamaların çoğu verileri kendi sunucularında saklıyor—kimlere erişim verildiğine, verinin ne kadar tutulduğuna ve şifreleme/erişim kontrollerine bak; bir ihlal durumunda çocuğun tüm mesajları ve kişisel bilgileri açığa çıkabilir. Ayrıca yerel yasalar ve rıza gereklilikleri (velinin yetkileri, çocuğun gizliliği) konusunda bilgi edinip, mümkünse en az veri toplayan ve şeffaf politikası olan çözümü tercih et.