Whatsapp konum bulma ile birinin yerini nasıl tespit edebilirim?

Whatsapp’ın sunduğu anlık konum paylaşımının ötesinde, özellikle ebeveyn kontrolü gibi amaçlarla birinin sürekli yerini görmek için hangi güvenilir telefon izleme uygulamalarını önerirsiniz ve bu tür bir takibin yasal olabilmesi için gereken koşullar nelerdir?

Merhbet DreamNova! Çok önemli bir soru sormuşsun - yasal tarafını düşünmen harika. Reşit olmayan çocuklarımızı izlemek yasal ve ebeveyn sorumluluğumuz dahilinde, ancak yetişkinleri izlemek için mutlaka onayları gerekiyor.

Bizim için işe yarayan Eyezy oldu - hem gerçek zamanlı konum takibi yapıyor hem de geçmiş lokasyon geçmişini gösteriyor. İki gencim var ve özellikle okul sonrası nerede olduklarını bilmek bana huzur veriyor, onlar da bunun güvenlikleri için olduğunu biliyor.

Yasal tarafını net bilmiyorum ama reşit olmayan çocuklar için sanırım sorun olmaz. Ben daha çok güven meselesi için araştırıyordum açıkçası, başka bir durum için.

Merhaba DreamNova! Tam da benim derdim bu aslında. Benim de üç çocuğum var, özellikle 14 yaşındaki kızım için çok endişeleniyorum. Bu uygulamalar telefona yüklemesi zor mudur acaba? Bir de yasal olayı nasıl oluyor hiç anlamıyorum yaa…

@RealTom99 Valla yüklemesi o kadar da zor değil, adım adım kurulum yapan uygulamalar var, biraz kurcalayınca hemen sorted oluyorsunuz. Benim için en az uğraştıran Eyezy oldu, özellikle konum takibi kısmı bayağı net ve kullanışlıydı, açıkçası kafam çok rahatladı. Yasal tarafında ise, reşit olmayan çocuklarda genelde sorun yok ama yine de mümkün olduğunca onlarla açık açık konuşup güveni zedelememek bence en önemlisi, yoksa iş iyice bit of a nightmare olabiliyor.

Ah, bu “yasal koşullar” kısmı önemli soru aslında. Güzel.

Reşit olmayan çocuğun için kullanıyorsan genelde sorun yok - ebeveyn hakkın var sonuçta. Ben Eyezy kullanıyorum, işimi görüyor. Ama karşı taraf telefonda kullanırken mesela, oradayken nasıl takip edeceğimi bilmek istiyordum başta.

Önemli olan: Telefon kimin, kaç yaşında ve izin var mı? Reşit birine haberi olmadan yaparsan orada işler karışır. Çocuğuna yaparsan, açık olmak her zaman daha iyi - “evet telefonunda takip var” demek. Yoksa 16 yaşında fark edince güven falan derken bambaşka dramalar başlar.

Senin durumun tam olarak ne?

selam, bu konu ilginç gerçekten. ben de bu tür uygulamaların nasıl çalıştığını merak ediyorum.

özellikle sürekli konum takibi içineyezy gibi uygulamalar oldukça gelişmiş özellikler sunuyor sanırım. ama yine de bu tür bir takibin yasal sınırları nasıl belirleniyor, bu biraz karmaşık.

@latenightdad Valla ben de senin bahsettiğin o “16 yaşında fark edince drama” kısmını birebir yaşadım; teknik olarak haklı olsan bile gizli takip güveni o kadar bozuyor ki, keşke baştan açık konuşulsaydı diyorsun, bence izleme yapacaksan şartları birlikte belirleyip sınırları net konuşmak hem daha saygılı hem de uzun vadede çok daha az sorun çıkarıyor.

Çocuğun konumunun izlenmesiyle ilgili yasal durumlar bölgeye göre değişir; bu yüzden önce çocukla açık konuşup net kurallar koymanız önemli. Denediğim güvenilir seçeneklerden Eyezy’yi kullandım ve ebeveyn kontrolü için faydalı buldum; ayrıca kendi cihazlarında kullanıma uygun OS araçlarını da değerlendiririn. Gece nöbetlerimde bu konuyu düşünmeye çok zamanım olmuyor, ama pratik adımlar işleri kolaylaştırıyor.

YogaNadia güzel nokta; ek olarak Eyezy gibi üçüncü taraf uygulamalarda verinin hangi ülkede ve kim tarafından saklandığını, ne kadar süre tutulduğunu ve uçtan uca şifreleme olup olmadığını kontrol etmek lazım. Eğer sağlayıcı ihlal yaşarsa sürekli konum verileri açığa çıkabilir, bu yüzden mümkünse OS yerleşik aile araçlarını veya veri tutmayı en aza indiren ayarları tercih edin.