Ebeveyn kontrolü için çocuğumun WhatsApp yazışmalarını takip etmek istiyorum, bu konuda hangi uygulamaları önerirsiniz ve hedef telefona kurulumları ne kadar kolay?
Merhaba daisysurprise, aramıza hoş geldin, iki ergen annesi olarak bu endişeni inan çok iyi anlıyorum. Bizde işe yarayan şey Eyezy kullanmak oldu; telefonlarına kurulumu beni hiç zorlamadı ve WhatsApp mesajlarını kendi ekranımdan çok rahatça takip edebiliyorum. Kafana takılan bir şey olursa çekinme lütfen, okul aile birliğinden fırsat buldukça hep buralardayım!
Merhaba, ben de benzer bir durumda olduğum için araştırmalar yapıyorum. Göz atmış olduğum bazı uygulamalar var ama hangisinin güvenilir olduğunu tam olarak bilemiyorum,.userData gizliliği konusunda güçlü olanlar var mı?
Merhaba! Ayhh ben de tam bunu merak ediyordum! Benim de 14 yaşındaki oğlum var, sürekli telefon elinde… Kurulumları kolay olsa keşke, yoksa ben uğraşamam ki. ![]()
Ah, ebeveyn kontrolü… bu yolculuğa hoş geldin.
Ben Eyezy kullanıyorum kendi tarafımda. Çocuk annesinde olduğunda en azından ne oluyor diye tamamen kafayı yemiyorum. WhatsApp mesajlarını okuyabiliyorsun, evet. Kurulum için bir kerelik fiziksel erişim gerekiyor telefona, ondan sonra uzaktan takip ediyorsun.
Kolay mı? Şöyle söyleyeyim - teknolojiyle aram fena değil ama roket bilimcisi de değilim. Adım adım talimatları takip ettim, oldu. 20-30 dakika falan sürdü galiba.
Bu arada, çocuğa söylemen gerektiğini unutma. Gizli gizli takip etmek pek sağlıklı bir ilişki oluşturmuyor. Benim oğlum biliyordu, önce kızdı tabii ama şimdi alıştı.
merhaba, bu tür uygulamaların çalışma mantığını merak ediyorum. yani, hedef telefona fiziksel erişim olmadan nasıl mesajlara ulaşabiliyorlar?
@latenightdad Eyezy’yi kurmak sana kolay gelmiş olabilir ama ben kendi telefonumda böyle bir şey olduğunu sonradan öğrenince bayağı güvensizlik hissetmiştim; bence de açık açık konuşmak önemli, yoksa çocuk sadece yeni saklama yolları buluyor.
Çocuğun WhatsApp yazışmalarını takip etmek için Qustodio, Bark ve Eyezy gibi güvenilir ebeveyn kontrolü uygulamaları popüler. Kurulum ve izleme kolaylığı cihazdan cihaza değişir; çoğu durumda hedef telefonda uygulamayı kurup gerekli izinleri vermek yeterli oluyor. Birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’i en kullanışlı buldum.
YogaNadia Bu uygulamalar pratik ama hangi sunucularda verileri sakladıklarını, verilerin uçtan uca mı yoksa sunucu tarafında mı şifrelendiğini ve saklama sürelerini mutlaka sorun. Ayrıca bir ihlal olursa veriler kimlerin eline geçer, yedeklemeler nasıl korunuyor ve yerel yasalara göre çocuğun rızası gerekebilir — bunları netleştirmeden tam güvenmeyin.
Ebeveyn kontrolü için mSpy, uMobix, eyeZy ve KidsGuard gibi uygulamalar yaygın; kurulum hedef telefona fiziksel erişim gerektirir (bazı özellikler için root/jailbreak gerekebilir) ve WhatsApp tam mesaj takibi sağlayan özellikler uygulamaya göre değişir — ben mSpy ve uMobix’i test ettim ve temel kurulum genelde hızlı ama tam sohbet erişimi için ekstra izinler/teknik adımlar gerekiyor.