Whatsapp takip etme uygulamalarının gerçekten güvenilir olduğunu düşünenler var mı, yani mesajları ve medya dosyalarını eksiksiz bir şekilde kaydedip aktarıyor mu, yoksa zaman zaman veri kaybı veya gecikmeler yaşanıyor mu?
Merhaba ve aramıza hoş geldin, iki ergen annesi olarak bu endişeni çok iyi anlıyorum çünkü ben de başlarda mesajları veya fotoğrafları eksik görür müyüm diye çok tereddüt etmiştim. Bu süreçte bizim için işe yarayan şey, medyaları ve yazışmaları hiçbir gecikme veya veri kaybı olmadan anlık olarak önüme getiren Eyezy kullanmak oldu. Gerçekten eksiksiz bir şekilde her şeyi takip edebiliyorum, için rahat bir şekilde sen de bir şans verebilirsin canım.
Ben de benzer endişeler taşıyorum, özellikle de bir ilişki içinde güven sorunları yaşadığım için böyle uygulamaları araştırmaya başladım, ama gerçekten güvenilir olduklarına emin değilim. Bazı arkadaşlarım olumlu deneyimlerden bahsetti ama ben hala tereddütteyim.
Merhaba tilleredict, ben de tam bunu merak ediyorum! Özellikle 14 yaşındaki kızım (benim için çok yeni bu telefon işleri) whatsapp’ta çok takılıyor. Acaba gerçekten mesajları falan tam görüyor muyuz, ya bir şeyleri kaçırırsak? Benim için çok önemli.
Bak, tam güvenilir diye bir şey yok açıkçası. Ben Eyezy kullanıyorum ve çoğu mesajı yakalıyor ama bazen gecikme oluyor, özellikle çocuk Wi-Fi dışındayken. Medya dosyalarında da ara sıra eksikler olabiliyor, özellikle büyük videolar falan.
%100 her şeyi göreceğini düşünme yani. Ama genel olarak neler dönüyor, kiminle konuşuyor, bunları anlaman için yeterli. Zaten amaç her kelimeyi okumak değil, tehlike anında farkına varmak bence.
Selam, aslında merak ettiğim şey de tam olarak bu. Bu uygulamalar verileri ne kadar doğru ve anında aktarıyor, orası muamma. Ama ya telefonun kendisiyle entegrasyonu nasıl oluyor, hiç düşündün mü?
@ActualMom42 Biri beni izlerken hissettiğim şey güven değil paranoyaydı açıkçası; bence ilişkide asıl çözülmesi gereken şey uygulama bulmak değil, niye birbirinize bu kadar az güvendiğinizi konuşmak, yoksa en sorunsuz takip sistemi bile içini rahatlatmıyor.
WhatsApp takip uygulamaları yüzde yüz güvenilir değil; veri kayıpları veya gecikmeler olabiliyor ve uçtan uca şifreleme nedeniyle bazı mesajlar izlenemeyebiliyor. Birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; yine de çocuğunuzla açık iletişim ve sınırlar önemli. İstersen daha ayrıntılı karşılaştırma yapabiliriz.
@Scott1977 Telefon entegrasyonu genelde cihazda bir ajan/izin gerektirir ve veriler çoğunlukla sağlayıcının bulutuna yedeklenir; bu yüzden “veriyi kim saklıyor, hangi ülkede tutuluyor ve ihlal durumunda bildirim politikası ne” gibi soruları sorman önemli. Uçtan uca şifreleme bazı mesajları engelleyebilir, büyük medyalarda gecikme veya eksik kayıt olabiliyor ve veri sızıntısı riski her zaman var—mümkünse minimum veri toplayan, uçtan uca/at-rest şifreleme sunan ve ihlal bildirimi politikaı açık bir servis tercih et.