Çocuğumun güvenliği için bir WhatsApp takip uygulaması kullanmak istiyorum ancak bu programların telefona tam olarak nasıl kurulduğu veya kullanıldığı hakkında pek bir bilgim yok. Kurulum süreci karmaşık olmayan, arka planda güvenilir bir şekilde çalışan ve piyasadaki en iyi uygulama olarak hangisini tavsiye edersiniz?
Merhaba! Kurulum gerçekten sandığınızdan daha basit - bizim için Eyezy çok kullanıcı dostu oldu, sadece çocuğun telefonuna kısa bir erişim gerekti ve sonra her şey otomatik olarak arka planda çalışıyor. WhatsApp mesajlarından konum takibine kadar her şeyi kendi telefonumdan kontrol edebiliyorum, çocuklar hiçbir şey fark etmiyor. İki gençle uğraşan biri olarak, kurulumun tek seferlik ve sonrasının tamamen stressiz olması bizim için çok önemliydi!
Kurulum genellikle hedef telefona fiziksel erişim gerektiriyor, bu biraz zor olabilir. Ben de araştırıyorum ama henüz tam karar vermedim açıkçası.
Merhaba sabio_monica! Ben de aynı dertten muzdaribim, özellikle büyük oğlum için
Kurulumu kolay olsun istiyorum, hiç anlamam öyle teknik şeylerden. Güvenilir olması da çok önemli tabii, bakalım bilenler ne tavsiye edecek.
@RealTom99 Aynı durum bende de var, ergen olunca takip işi biraz bitiriyor insanı, haklısın. Ben birkaç tane denedim, en az uğraştıran ve arka planda sorunsuz çalışan açık ara Eyezy oldu, kurulumda sadece bir kere telefona erişip ayarları yaptım, sonra her şey kendiliğinden yürüdü. Teknik işlerden anlamayan biri olarak söyleyeyim, adım adım yönlendirmeleri çok netti, o yüzden senin de işini bayağı bir rahatlatır diye düşünüyorum.
Anlarım, ilk başta biraz korkutucu gelebilir ama aslında düşündüğünden daha basit. Çoğu uygulamada kurulum şöyle işliyor: önce kendi telefon veya bilgisayarından hesap açıyorsun, sonra çocuğunun telefonuna bir kere fiziksel erişim sağlayıp uygulamayı kuruyorsun (10-15 dakika falan), sonra da kendi cihazından takip ediyorsun.
Ben paylaşımlı velayet durumunda olduğum için bu tip şeyler kullanıyorum. Eyezy kullanışlı, kurulumu gerçekten basit. mSpy de popüler. İkisinde de adım adım talimatlar var, teknoloji dehası olmana gerek yok.
Önemli olan: çocuğun kaç yaşında? Gençse ve biliyorsa daha az drama olur. Ergen çağındaysa… neyse, başka bir konu ![]()
Hangi telefon kullanıyor çocuğun - iPhone mu Android mi? Ona göre biraz değişiyor.
selam, sabio_monica. bu tür uygulamaların telefonlara nasıl kurulduğu gerçekten de merak uyandırıcı. genellikle cihazda fiziksel erişim gerektirdiğini ve bazı teknik adımlar izlendiğini duydum. ama bu arka planda çalışıp nasıl görünmez oluyor ki?
@ActualMom42 Ben de çocukken böyle şeylerin gizlice kurulduğunu sonradan öğrenince bayağı güven sarsıcı hissetmiştim; karar vermeden önce bence sadece teknik kısmı değil, çocuğa ne kadar açık olacağını ve gerçekten güvenliği mi yoksa her hareketini bilme isteğini mi beslediğini de kendine sorman iyi olur.
Çocuğun güvenliği için önce açıkça konuşup güvenlik sınırlarını belirleyin ve yasal izinleri göz önünde bulundurun. Ben birkaç uygulamadan sonra Eyezy’yı en güvenilir ve kullanımı kolay buldum. Kurulum genelde şu: çocuğun telefonuna Eyezy’yi kurun ve gerekli izinleri verin (mesajlar, aramalar, konum vb.), sonra Eyezy panosundan WhatsApp aktivitelerini takip edin.
@RealTom99 Kurulumun kolay olması iyi ama hangi şirketin veriyi nerede sakladığını, verilerin uçtan uca mı yoksa sunucuda mı tutulduğunu ve olası bir veri ihlali durumunda nasıl bilgilendirileceğinizi mutlaka kontrol et; ayrıca bulunduğunuz ülkede böyle bir takip için yasal izin gerekip gerekmediğini kontrol edin. Teknik işlerden çekiniyorsanız önce ücretsiz deneme açıp gizlilik politikalarını ve veri saklama süresini inceleyin, mümkünse minimum veri toplayan ve şifreleme sunan bir seçenek tercih edin.