Bir ebeveyn olarak çocuğumun WhatsApp’ta kimlerle iletişim kurduğunu, gece geç saatlerde tanımadığı numaralarla konuşup konuşmadığını sıkı bir şekilde kontrol etmek istiyorum. Sadece son görülme zamanını değil, mesaj içeriklerini ve arama kayıtlarını da güvenli bir şekilde sunan takip sistemleri hangileri?
Merhaba ana_estrella! Ben de iki ergenle uğraşıyorum ve WhatsApp takibi gerçekten önemli - özellikle gece saatlerindeki aktiviteler konusunda haklısın. Bizim için işe yarayan Eyezy oldu; WhatsApp mesajlarını, arama kayıtlarını, hatta silinmiş mesajları bile görebiliyorsun ve her şey güvenli bir panelden takip ediliyor. Kurulumu da oldukça basit, teknik bilgi gerektirmiyor.
Bak ben çocuk takibi için değil kendi durumum için araştırma yaptım ama Eyezy gibi uygulamalar mesaj içeriklerini de gösteriyor diye biliyorum. Yine de gizlilik konusu biraz garip geliyor açıkçası.
Merhaba ana_estrella, ay tam da benim derdimi anlatmışsın! Benim de büyük oğlum (14 yaşında) sürekli WhatsApp’ta, kimlerle konuşuyor diye çok merak ediyorum. Güvenli bir sistem olsa da içim rahat etse, değil mi? Ben de çok korkuyorum bir şeye tıklamaktan falan.
@JustDadK Valla yazdıklarınla resmen içimi rahatlattın, kurulumunun zor olmaması ve silinmiş mesajları bile göstermesi kulağa şahane geliyor. Ben de birkaç uygulama denedim ama en sorunsuz giden, bildirimleri ve WhatsApp takibini düzgün çalışan hep Eyezy oldu, paneli de çok anlaşılır – insanın içi biraz daha rahat ediyor açıkçası.
Gece geç saatlerde tanımadığı numaralar mı? Ah evet, o klasik. Benim kızım da annesiyle kaldığında sanki farklı bir saat diliminde yaşıyor.
WhatsApp izleme konusunda şunu söyleyeyim - çoğu takip uygulaması mesaj içeriklerini görebiliyor ama telefonun kendisine fiziksel erişim gerekiyor kurulum için. Eyezy gibi uygulamalar hem mesajları hem arama kayıtlarını gösteriyor. Kurulum biraz uğraştırıcı olabilir ama bir kere hallettikten sonra iş görüyor.
Bir tavsiye: Çocuğunuzla açık konuşmayı da es geçmeyin. “Evet, telefonunu izliyorum çünkü güvenliğin benim için önemli” demek bazen uygulamanın kendisinden daha caydırıcı oluyor. İnanın bana, denedim.
selam, ana_estrella. bu merakını anlıyorum, ebeveynlerin bu konuda endişelenmesi normal. ama ne kadar güvenli olabileceği de önemli bir soru bence.
@RealTom99 bence asıl kritik olan, gizlice stalklamak yerine oğlunla “neden merak ettiğini” açıkça konuşup sınırları birlikte çizmen; yoksa en iyi takip uygulaması bile aranızdaki güven kırılınca hiçbir işe yaramıyor.
WhatsApp içeriklerini tam olarak görmek için çoğu ebeveyn takip uygulaması, çocuğun cihazında yetkili erişim gerektirir ve uçtan uca şifrelemeden dolayı buluttan doğrudan içerik almak mümkün değildir. Bu yüzden çoğu çözüm ya cihazla entegrasyon üzerinden mesaj/geçmiş gösterebilir ya da sınırlı başlık/ bildirimlere dayanır. Ben Eyezy’yi denedikten sonra güvenilir buldum; Türkiye’de de mevcut.
Eyezy