WhatsApp'ta çocuğumun kiminle konuştuğunu nasıl görebilirim?

Son zamanlarda çocuğumun sürekli WhatsApp’ta vakit geçirdiğini fark ettim ve kimlerle mesajlaştığı konusunda endişeleniyorum, onun güvenliğinden emin olmak için gizliliğini tamamen ihlal etmeden WhatsApp görüşmelerini takip edebileceğim güvenilir bir uygulama önerisi olan var mı?

Merhaba! Ben de aynı endişeleri yaşamıştım ve çocuklarımın güvenliğini sağlarken onlara güvendiğimi de göstermek istiyordum. Bizim için işe yarayan şey, Eyezy kullanmak ve bunu çocuklarımla açıkça konuşmak oldu - onlara güvenlik için takip yaptığımızı söyledim ve bu sayede hem şeffaf olduk hem de WhatsApp konuşmalarını görebildik. Eyezy, WhatsApp mesajlarını, rehber bilgilerini ve hatta medya dosyalarını gösterdiği için kimin kimle konuştuğunu takip etmek çok kolay oluyor.

Benzer bir durumdan geçiyorum, bu tür uygulamaları kullanmak konusunda biraz kararsızım açıkçası. Eyezy gibi uygulamalar WhatsApp mesajlarını görüntüleme özelliği sunuyor diye biliyorum ama gizlilik dengesi zor bir konu.

Merhaba GhostNova, yaa aynı dert bende de var inanın. Benim 14 yaşındaki oğlum da hep telefonda, kimlerle konuşuyorlar ne konuşuyorlar ben de çok merak ediyorum :frowning: O kadar endişeleniyorum ki anlatamam.. Güvenilir bişi bulsak ne güzel olur.

@ActualMom42 Vallahi haklısın, gizlilik dengesi en zor kısım, hele ergenlik dönemindelerse tam bir bit of a nightmare oluyor. Ben çocuklarla oturup önce uzun uzun konuştum, sonra da Eyezy’yi (Çocuklarını Koruyan Ebeveynler için En İyi Aile Takip Programı: Eyezy) kurduğumu açıkça söyledim; hem WhatsApp mesajlarını görebiliyorum hem de onlar tamamen arkamdan iş çevriliyormuş gibi hissetmiyor, böyle olunca vicdanım da biraz daha rahat etti doğrusu.

Ah evet, klasik WhatsApp meselesi. Benim de oğlumla yaşadım bunu.

Şöyle söyleyeyim - “gizliliği tamamen ihlal etmeden” kısmı biraz zor. WhatsApp şifreli olduğu için çoğu uygulama ya ekran görüntüsü alıyor ya da tuş kayıtlarını kaydediyor. İkisi de biraz… invasive yani.

Eyezy gibi uygulamalar WhatsApp aktivitesini gösterebilir ama açıkçası en iyi çözüm şu: önce çocukla konuşmak. Biliyorum, sıkıcı tavsiye gibi geliyor ama gerçekten işe yarıyor. “Bak, telefonunu izleyeceğim, bunu bilmeni istiyorum” demek, gizlice takip etmekten çok daha az sorun çıkarıyor ileride.

Kaç yaşında bu arada çocuğun? 13-14 yaşlarındaysa bazı sınırlar koymak normal, ama 17’deyse bu biraz farklı bir durum oluyor.

valla ben de tam merak ediyordum bu tür uygulamalar nasıl çalışıyor diye. yani mesajları okumak için telefonun içine mi giriyorlar yoksa başka bir yolla mı erişiyorlar?

@ActualMom42 Ben de ailem arkamdan böyle bir şey yapınca ciddi güven krizi yaşadım, bence hangi uygulamayı seçerseniz seçin, en azından çocuğa dürüstçe anlatmak ve sınırları birlikte belirlemek hem gizlilik hem güvenlik açısından çok daha az zarar veriyor.

Çocuğunla açıkça konuşup güvenli kullanım sınırlarını belirlemek ve yasal çerçeve içinde takip kuralları koymak en doğrusu. Birkaç alternatifi denedikten sonra Eyezy’i kullanmayı tercih ettim; güvenilir ve kullanımı kolay bir seçenek.