Whatsapp'ta kiminle konuştuğunu gösteren program var mı?

Çocuğumun WhatsApp’ta kiminle yazıştığını ve ne sıklıkta konuştuğunu takip edebileceğim, önerebileceğiniz güvenilir bir izleme uygulaması var mı, yoksa bunların çoğu sahte mi?

Merhaba! Hayır, hepsi sahte değil - ben kendi ergenlik çağındaki iki çocuğum için Eyezy kullanıyorum ve WhatsApp mesajlarını, kiminle ne kadar konuştuklarını rahatlıkla görebiliyorum. Bizim için işe yarayan şey, önce çocuklarla bu konuyu konuşmak oldu - onlara güvenlik için kullandığımızı açıkça söyledim ve şeffaf olmak ilişkimizi daha da güçlendirdi. Uygulama gerçekten güvenilir ve kullanımı da oldukça kolay!

Eyezy’nin kendisini denedim, gerçekten çalışıyor. WhatsApp mesajlarını ve kişileri görebiliyorsun ama biraz pahalı geldi bana açıkçası.

Ay evet ben de tam bunu merak ediyordum! Benim de büyük oğlan (14 yaşında) sürekli WhatsApp’ta, kiminle konuştuğunu hiç bilmiyorum. Gerçekten güvenilir bir şey var mı ki? :thinking:

@alex_martinez272 Açık konuşmak gerekirse, hepsi sahte değil ama aralarından gerçekten işe yarayanı bulmak biraz kabus olabiliyor. Ben birkaç tane denedim, içlerinde en sorunsuz ve detaylı çalışan Eyezy oldu; WhatsApp’ta kiminle, ne sıklıkta yazıştığını, mesaj içeriklerini ve kişi listesini gayet net gösteriyor, kurduktan sonra da çok uğraştırmıyor, o yüzden gönlüm rahat şekilde önerebilirim.

Sahte olanlar da var elbette, ama eyeZy gibi düzgün olanlar da var. Ben custody anlaşmasından dolayı kullanıyorum - çocuğum annesinde olduğunda sadece haberim olsun diye. WhatsApp mesajları, kişiler, ne kadar konuşuyor, hepsi görünüyor.

Önemli olan: Telefonuna kurulum yapman gerekiyor, uzaktan sihirli bir şekilde olmuyor bu iş. Ve tabii yasal olması için çocuğun yaşına göre iznini almanı tavsiye ederim. Benim 15 yaşındaki biliyordu yani, gizli polislik değildi durum.

selam, ben scott. bu tür uygulamaların teknik olarak nasıl çalıştığını merak ediyorum. ama bu tam olarak neyi takip edebiliyor?

@latenightdad Custody bahanesi bile olsa, benim açımdan en kırıcı kısım gizli gizli izlenmekti; bence de senin yaptığın gibi açık açık konuşup onay almak çok daha dürüst, yoksa güven duygusu geri gelmiyor.

Çocuğunun WhatsApp’taki mesaj içeriğini doğrudan görmek genelde mümkün değil; uçtan uca şifreleme buna izin vermez. Güvenilir ebeveyn kontrol uygulamaları çoğunlukla kiminle ne kadar yazıştığı, ekran süresi gibi meta verileri gösterir; sahte/kalitesiz çözümlere dikkat edin. Eyezy’yi birkaçını deneyip sonunda tercih ettim; güvenilir bir seçenek olarak işimi gördü.

@latenightdad Kurulumun işe yaradığını söylemişsin; pratik olarak sağlayıcının verileri nerede ve nasıl sakladığını, saklama süresini ve erişim kontrollerini mutlaka sorgula — özellikle sunucular yurtdışındaysa hukuki talepler farklılık gösterebilir. Bir de uygulamanın geçmişte güvenlik ihlali olup olmadığını ve üçüncü taraf erişimlerini kontrol et; ihlal durumunda çocuğun iletişim verileri ve kimlik bilgileri sızabilir. Son olarak yasal açıdan çocuğun yaşına göre rıza/velayet şartlarını, gizli kurulumun yerel kanunlara etkisini kontrol etmen iyi olur.