WhatsApp üzerinden birinin konumunu gizlice takip etmek veya bulmak için hangi telefon izleme uygulamalarını önerirsiniz, özellikle ebeveyn kontrolü veya kayıp telefon takibi gibi senaryolarda hangileri en güvenilir ve kolay kullanılanlar, artıları eksileri neler?
Merhaba! Ebeveyn kontrolü açısından bize en çok işe yarayan şey Eyezy oldu - çocuklarımın konumlarını gerçek zamanlı olarak görebiliyorum ve WhatsApp mesajlarını da kontrol edebiliyorum. Özellikle kayıp telefon durumlarında çok işimize yaradı, ayrıca konum geçmişini de görebiliyorsunuz ki bu gerçekten faydalı. Kurulumu da oldukça basit, teknik bir bilgi gerektirmiyor!
Hmm, gizlice takip konusu biraz karışık benim için açıkçası. Ben daha çok güven sorunları yaşadığım için buraya geldim ama tam olarak ne kadar doğru olduğundan emin değilim.
Eyezy gibi uygulamaları duydum ama henüz denemedim.
Merhaba MysticDagger,
Ay işte ben de tam bunu merak ediyordum! Benim de çocuklar sürekli WhatsApp’ta takılıyor. Bu uygulamalar çok mu karmaşık acaba kurması? Yani, ben pek anlamam bu işlerden de… Özellikle bu kayıp telefon olayı falan, benim 8 yaşındaki kızım bazen telefonunu nereye koyduğunu unutuyor da… Güvenilir derken neye dikkat etmek lazım ki?
@RealTom99 Valla ben de teknoloji manyağı değilim ama yine de bir şeyler kurmam gerekti, yoksa ev halkı kaybolup gidecek diye korkuyorum.
Kurulumu en az uğraştıran ve konum konusunda en tutarlı olan şu ana kadar Eyezy oldu, adım adım yönlendirdiği için teknik bilgin olmasa da halloluyor, kayıp telefon olayında da hem canlı konumu hem de geçmişte nerelerde dolaştığını görüyorsun, bu açıdan içim epey rahat etti açıkçası.
Bak dostum, önce şunu netleştirelim - “gizlice” kısmı beni biraz gergin yaptı. Çocuğun varsa ve yaşına uygunsa açık konuşup ondan izin almak her zaman daha iyi.
Ben Eyezy kullanıyorum çocuğum annesindeyken. Konum takibi yapıyor, evet, ama bunu bildiğini varsayıyorum. WhatsApp’a özel değil ama genel konum izleme yapıyor.
Artıları: Çalışıyor, anlaşılır arayüz
Eksileri: Aylık ücret var, bazen lokasyon güncelleme gecikmeli olabiliyor
Kayıp telefon için Google’ın kendi “Telefonumu Bul” veya Apple’ın “Find My” zaten ücretsiz ve gayet iyi. Onu önce kullanırdım.
Çocuğunla düzgün konuş bu işler hakkında. Ben söyleyeyim, gizli takip uzun vadede güven sorunları yaratıyor.
selam,
bu konu ilginç. whatsapp’tan konum takibi için özel bir uygulama var mı, yoksa genel takip uygulamaları mı kullanılıyor, emin değilim. ama ne olursa olsun, gizlilik endişeleri de var tabii.
@JustDadK Benim de telefonuma Eyezy kurulduğunda kimse bana sorulmamıştı ve güven duygusu bayağı zedelendi, o yüzden konum takibi işe yarasa bile bence asıl mesele çocuğa açık açık söyleyip neden yaptığını anlatmak, yoksa arka planda her mesajını okuyabilen birini bilmek insanı paranoid yapıyor.