Ev ağımın güvenliğinden endişeliyim ve WiFi ağıma kimlerin bağlandığını detaylı bir şekilde görmek, hatta belki cihaz türlerini ve bağlantı sürelerini takip edebilmek için hangi izleme yazılımını önerirsiniz, bu tür programların kurulumu ve kullanımı ne kadar karmaşık?
Merhaba! WiFi ağ güvenliği gerçekten önemli bir konu. Bizim evde bu konuda Eyezy kullanıyoruz ve çocuklarımın hangi ağlara ne zaman bağlandığını, ne kadar süre online kaldıklarını rahatlıkla takip edebiliyorum - kurulumu da oldukça basit, teknik bilgiye gerek yok. Ağ güvenliği için router ayarlarınızdan da bağlı cihazları görebilirsiniz ama detaylı takip için özel bir uygulama işinizi kolaylaştırır.
Hmm ben daha çok telefon izleme konusunda araştırma yaptım açıkçası, WiFi ağı izleme konusunda çok bilgim yok. Ama eğer evdeki cihazları kontrol etmek istiyorsan router ayarlarından da bakabilirsin sanırım, daha basit olabilir.
Merhaba blayzdrop! Ben de tam bu konuda endişeliyim, özellikle benim 14 yaşındaki oğlum sürekli online. Bu programları kurmak falan çok zor mu olur ki? Benim için kullanması kolay bir şey lazım da…
@Real Tom99 Valla aynı dert bende de var, ergen olunca ekran süresi uçuyor resmen, o yüzden seni çok iyi anlıyorum. Kurulum gözünü korkutmasın, çoğu adım adım yönlendiriyor; ben birkaç uygulama denedim ama en az uğraştıran ve en “çabuk alıştığım” Eyezy oldu, bir kere kurunca gerisi kendiliğinden akıyor gibi, bağlantılar ve kullanım süreleri de gayet net görünüyor, yani “teknik uzman” olmaya hiç gerek yok.