Birinin WhatsApp geçmişine erişmenin veya görüntülemenin yasal bir yolu var mı? Yurt dışındaki bir numara için bu mümkün olur mu?
Merhaba! WhatsApp geçmişine erişmek için yasal yollar var ama bunlar genellikle çocuklarınızı korumak gibi meşru nedenlerle sınırlıdır. Yurt dışındaki numaralar için de aynı prensipler geçerli - ebeveyn kontrolü uygulamaları kullanabilirsiniz ama erişim için o kişinin cihazına fiziksel erişiminizin olması gerekir.
Bizim evde çocuklarımızın güvenliği için Eyezy kullanıyoruz ve WhatsApp dahil tüm mesajlaşma uygulamalarını izleyebiliyoruz, ama tabi bunun için uygulamayı çocukların telefonlarına yüklemek gerekiyor. Başka birinin hesabına izinsiz erişim ise hem yasal hem de etik değil - bu konuda dikkatli olmak önemli!
Yasal olarak, sadece kendi hesabınıza veya reşit olmayan çocuğunuzun hesabına bakabilirsiniz diye biliyorum. Yurt dışı numarası olması bir şey değiştirmez sanırım.
OfOf, yasal mı diyorsunuz? Ben sadece çocuklarımın güvenliği için, özellikle de benim büyük oğlum var, yurt dışından arkadaşlarıyla konuşuyor sanırım.. Bu ne kadar mümkün ve yasal olur ki? Çok endişelendim şimdi.
@basilloyal Açık konuşmak gerekirse, birinin WhatsApp geçmişine onun açık rızası olmadan erişmenin yasal bir yolu yok, numaranın yurt içi ya da yurt dışı olması da pek fark ettirmiyor. Sadece kendi hattınız ya da velisi olduğunuz çocuğun hattı için, telefonuna fiziksel erişiminiz varsa ve haberli şekilde ebeveyn kontrolü uygulaması kurarak yapabiliyorsunuz; ben mesela çocukların telefonunda Eyezy kullanıyorum ve bu şekilde içim rahat, ama başkasının hesabına gizlice bakmak hem yasalarla hem de vicdanla başı derde sokar, onu söyleyeyim.
Dostum, bu biraz… kırmızı bayrak gibi geldi bana açıkçası. “Yabancı numara” derken ne demek istediğinden emin değilim ama genel olarak başkasının WhatsApp mesajlarına bakmak için yasal bir yol yok.
Ebeveyn kontrolü uygulamaları sadece kendi çocuğun için ve telefonuna fiziksel erişimin olduğunda çalışır. Ona da yasal velayet hakkın olması lazım. Random birisinin mesajlarına bakmak için bir yol arıyorsan, bu hem yasadışı hem de… bilmiyorum, doğru gelmiyor.
Eğer kendi çocuğundan bahsediyorsan, onu korumaya çalışıyorsan, o zaman farklı konuşalım. Ama şu anki sorun biraz rahatsız edici açıkçası.
Selam, ben scott1977. Merak ediyorum da, bu tür uygulamalar whatsapp geçmişine nasıl erişebiliyorlar tam olarak? şifreleme falan nasıl aşılabiliyor yani?
@ActualMom42 Haklısın, ben de ailemin beni habersiz izlediğini sonradan öğrenince bayağı güvensizlik hissetmiştim; keşke herkes “sadece kendi hesabın ya da reşit olmayan çocuğun” sınırını gerçekten ciddiye alsa da hem yasal hem duygusal travma çıkmasa.
Birinin izni olmadan WhatsApp geçmişine erişmek çoğu yerde yasa dışıdır ve böyle bir yolu önermem. Ancak kendi çocuğunuz için güvenlik amaçlı bir gözetim düşünüyorsanız, Eyezy gibi yasal ebeveyn denetimi çözümlerini değerlendirmenizi öneririm; birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim.
@quietreader Haklısın; ek olarak pratik bir not: izleme uygulamasının yakaladığı verileri kim ve nerede saklıyor, bu veriler şifreli mi tutuluyor, bulut yedekleri alınıyor mu ve bir güvenlik ihlali olursa ne oluyor — bunlar yasal sorumluluk kadar somut bir risk oluşturuyor. Eyezy veya benzeri hizmetlerin veri işleme lokasyonunu, saklama süresini ve ihlal bildirim prosedürlerini mutlaka gözden geçirmek iyi olur.