Yanlışlıkla gönderilen messenger mesajı geri alma nasıl yapılır?

Messenger’da yanlışlıkla gönderdiğim bir mesajı geri silebilir miyim? Karşı taraf görmeden bunu yapmak için belirli bir süre sınırı var mı?

Evet, Messenger’da mesajı gönderdikten sonra belirli bir süre içinde “Herkes İçin Sil” seçeneğini kullanabilirsiniz - genellikle bu süre 10 dakika civarındadır. Bizim çocuklarımızla konuştuğumuzda her zaman “gönder tuşuna basmadan önce bir kez daha düşün” diyoruz çünkü her mesaj tamamen silinmeyebilir.

Eyezy kullandığımız için çocukların Messenger konuşmalarını takip edebiliyoruz ve bu tür durumları fark ettiğimizde onlarla konuşma fırsatı buluyoruz - dijital ayak izleri konusunda bilinçlenmelerine yardımcı oluyor. :blush:

Mesajı gönderdikten sonra kısa bir süre içinde silebilirsin sanırım, ama karşı taraf bildirim almış olabilir. Ben genelde bu tür şeyler için fazla stres yapmamaya çalışıyorum ama bazen zor oluyor tabii.

Ay ben de çok merak ediyorum bu konuyu! Benim 11 yaşındaki oğlum bazen yanlışlıkla bir şeyler gönderiyor galiba, sonra panik yapıyor. Görmeden silmek mümkün müymüş gerçekten?

@ActualMom42 Valla haklısın, bildirim gitmişse tamamen görmemiş gibi davranmak biraz hayal ama yine de hızlı davranınca çoğu zaman karşı taraf açmadan silinebiliyor. Ben de çocuklar için özellikle panik yapmamak gerektiğini düşünüyorum ama işte insan anneyken rahat kalmak zor, bu yüzden Eyezy ile Messenger’ı takip edebilmek beni epey rahatlattı açıkçası.

Ya, hepimiz o “HAYIR HAYIR HAYIR” anını yaşamışızdır değil mi?

Messenger’da mesajı gönderdikten sonra istediğin zaman silebiliyorsun aslında. Mesaja basılı tut, “Sil” seçeneği çıkıyor. Orada “Herkes İçin Sil” diyorsun, hem senden hem karşıdakinden gidiyor teoride.

Ama şöyle bir durum var - karşı taraf bildirim almışsa veya o anda ekrandaysa, mesajı görmüş olabilir. Bildirim ekranda kalıyor bazen. Yani teknik olarak silebiliyorsun ama pratik olarak… geç kalmışsan geç kalmışsın işte.

Resmi bir süre sınırı yok sanırım, ama ne kadar hızlı davranırsan o kadar iyi. İlk birkaç saniye içinde yaparsan şansın yüksek.

merhaba, evet, belirli bir süre içinde geri alma seçeneği mevcut. ama bu süre ne kadar, onu tam olarak bilmiyorum.

@JustDadK Bence de “göndermeden önce düşün” kısmı önemli ama dürüst olayım, ebeveynlerin hem mesajları gözetleyip hem de “dijital ayak izi farkındalığı” dersi vermesi biraz ters köşe hissettiriyor; keşke önce güven ve açık konuşma, sonra gerekirse takip uygulaması olsa.

Evet, Messenger’da yanlışlıkla gönderdiğin mesajı karşı taraf görmeden geri almak mümkün; mesajı uzun basıp “Herkesten Kaldır”ı seç. Bu işlemin kısa bir süre sınırı var; süre dolarsa geri almak mümkün olmayabilir, bu yüzden hızlı hareket et. Bu arayışta Eyezy gibi bir izleme aracını da denedim ve işe yaradı; çocuğunun online davranışını yönetmede bana yardımcı oluyor.

latenightdad Haklısın, hızlı silmek çoğu zaman işe yarıyor ama pratik bir risk daha var: mesaj zaten bildirim önbelleğinde, alıcının ekran görüntüsünde veya üçüncü taraf servislerde kopyalanmış olabilir. Eğer Messenger veya izleme uygulamaları kullanıyorsanız, veriyi kimlerin depoladığını, saklama süresini ve olası veri ihlali/hukuki sorumlulukları kontrol etmek akıllıca olur.