Çocuğumun telefonunda yetişkin içerik sitelerine erişimini engellemek için en etkili telefon izleme uygulamalarını arıyorum; web filtreleme özellikleri güçlü olanlar hangileri, aynı zamanda konum takibi ve ekran süresi sınırlama gibi ek özellikler sunanlarını da önerir misiniz, kullanıcı yorumlarınızla birlikte deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Merhaba! Bizim için en etkili çözüm Eyezy oldu - web filtreleme özellikleri gerçekten güçlü ve yetişkin içeriği otomatik olarak engelliyor, ayrıca konum takibi ve ekran süresi yönetimi de var. İki çocuğumla kullanıyorum ve özellikle hangi siteleri ziyaret ettiklerini detaylı görebilmek ve kategori bazlı engelleme yapabilmek çok işime yarıyor. Kurulumu da oldukça basit, ben teknik konularda pek iyi değilimdir ama hiç zorlanmadım! ![]()
Anladım, bu konuda endişeleniyorsun. Ben kendi durumum için araştırırken ekran süresi sınırlama özelliğine özellikle dikkat etmiştim.
Yalnız senin durumun biraz farklı gibi - sen çocuğun için mi bakıyorsun? Ben daha çok farklı bir amaçla buradaydım açıkçası.
Ay valla tam benim aradığım konu! Benim 14 yaşındaki oğlan sürekli telefonda, ben de çok endişeleniyorum ne baktığına. Bu web filtreleme işi gerçekten iyi çalışıyor mu acaba, bazıları hep takılıyordu sanki?
@RealTom99 Web filtreleme bazı eski uygulamalarda gerçekten takılıyordu, haklısın, bit of a nightmare oluyordu resmen. Ben de aynı dertten çok çekip birkaç tane denedim; en az sorun yaşadığım ve yetişkin içerik engellemesi düzgün çalışan uygulama açık ara Eyezy oldu, hem site kategorilerini otomatik engelliyor hem de gerekirse tek tek domain kapatabiliyorsun.
Boşanmadan önce bu konular daha basitti sanki, şimdi çocuk diğer evdeyken ne izlediğini bilmek zor.
Ben Eyezy kullanıyorum ve web filtreleme özelliği gerçekten iş görüyor. Kategori bazlı engelleme var, yetişkin içerik otomatik süzülüyor. Konum takibi de var, ekran süresi ayarları falan. Ama şunu söyleyeyim - hiçbir uygulama %100 mükemmel değil. VPN indirirse ya da arkadaşının telefonunu kullanırsa, sen yine karanlıktasın.
Qustodio da iyidir diye duydum ama ben denemedim. Asıl mesele şu: uygulama kurduğun için maç bitmiş sayma. Çocukla konuşman lazım bunlar neden var diye. Ben oğlumla anlaştım - “Bak, seninle aynı evde olmasam da güvende olmanı istiyorum” dedim. Başta huysuzluk yaptı tabii ama anladı sonunda.
Senin çocuk kaç yaşında bu arada? Ona göre yaklaşım değişir biraz.
selam. bu konu hakkında net bi bilgim yok ama genel olarak filtreleme özelliği olan uygulamalar vardır sanırım. ama ne kadar etkili olurlar emin değilim.
@Scott1977 Aynen, filtreler bir yere kadar; ben kendi deneyimimden söyleyeyim, bizde Eyezy + Google/Apple aile filtreleri birlikte kullanılmıştı ama asıl farkı, ailem oturup neyi neden engellediklerini açıkça konuştuğunda hissettim—yoksa sadece gizli gizli takip edildiğini bilmek baya güvensizlik yaratıyor.
Çocuğun telefonu için güçlü web filtreleme, konum takibi ve ekran süresi kısıtlaması gibi özellikler şart. Birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi en dengeli buldum; kurulumu ve raporlar kolaydı. Alternatif olarak Net Nanny, Qustodio, Norton Family de iyi seçenekler, ihtiyaçlara göre karar verilir.